onsdag 11 februari 2015

Bortskämda spolingar

Pengar
» Jag tackar och bugar: Tänk att få 22 miljoner kronor för att få sparken! Under sådana villkor skulle till och med jag kunna tänka mig att missköta mitt jobb och sedan få sparken. Hela skandalen handlar om hur företagsvärldens toppgubbar blivit fartblinda och bortskämda. Skandalen som avslöjades av Svenska Dagbladet har hur som helst nu fått sitt första offer. SCA:s VD Jan Johansson åker ut i ett försök att rädda SCA:s rykte. Och han gör det med 2 årslöner i "kompensation". Jag såg att det var två årslöner minus bonus. Och det blev tydligen 22 miljoner kronor. Med den lön jag har i dag (inklusive OB och övertid) skulle det ta mig ungefär 59 år att få ihop den summan. Om jag räknar in vad jag kan tänkas få i pension handlar det alltså om vad jag får in under hela min livstid. Detta får denna man i ersättning för att han får sparken efter att ha misskött sitt jobb! Hela flygaffären är inget annat än en enda stor skandal. Och skandalen fortsätter. Fy Fan! Skandalen började med att Industrivärdens ordförande Sverker-Martin Löf förklarade att Bromma flygplats måste vara kvar. Och det framkom snabbt att anledningen till detta var att det var viktigt att dom hade tillgång till flygplatsen så att dom med företagets eget jetplan kunde flyga till jakten, idrottsgalor och annat väsentligt tillsammans med familjen och de bästa kompisarna. Annars läste jag i dag att SAS ordförande förklarat att det vore bäst att bygga ut Arlanda och stänga Bromma!

Varg
» Vem är terroristen: Jag ser att den Värmländska polisens talesman Tommy Lindh betecknat Miljöpartiet som en terroristorganisation. Vilket tyder på en god fantasi. Jag hoppas att han inte ger utlopp för samma fantasi när han offentligt ska uttala sig om Polisens arbete. Jag är inte Miljöpartist, det finns många frågor där jag har helt olika åsikt än vad Miljöpartiet står för. Men terrorister? Där har nog den gode Tommy Lindh trampat i ett rejält klaver. Ett klavertramp som gör att man undrar hur lämplig han är som talesman för en offentlig myndighet. Bakgrunden till beskyllningarna om terrorism är Miljöpartiets syn på alla djurs lika rätt att existera. Det handlar alltså om vargen. Ett djur som är utsatt för ett oresonligt hat från vissa grupper. Oftast grupper beväpnade med ett skjutvapen som dom använder för att jaga. Och vargen är ju som rovdjur en konkurrent om viltet för ett annat rovdjur - människan. Jag läste i en tidning i dag en insändare från någon av dessa varghatare som ansåg att vargen och björnen uteslutande hörde hemma i djurparker. Inte i den fria naturen. Själv tycker jag att människan är mycket farligare, så i så fall är det väl människan som borde hållas inspärrad.

» Bedragare del 104: På kort tid, mindre än en minut, i går dök det upp 7 mejl med den här ordalydelsen:

Apple
Hello,

The following information for your Apple ID was updated on 10/02/2015:

Shipping and/or billing address

If these changes were made in error, or if you believe an unauthorised person accessed your account, please reset your account password immediately by going to iforgot.apple.com.

To review and update your security settings, sign in to appleid.apple.com.

This is an automated message. Please do not reply to this email. If you need additional help, please visit Apple Support.

Thanks,
Apple Customer Support

Så det har jag naturligtvis gjort, dvs uppdaterat mitt lösenord hos Apple så att inte någon obehörig kan få tillgång till mitt konto. Samtidigt meddelade jag vilka andra ställen som jag använder samma lösenord - för säkerhetsskull! Eller, var det inte detta det var tänkt? Har inte människor blivit varnade så mycket numera att sån't här lurendrejeri kan ta slut. Ännu mer misstänksam blir man ju när det väller in exakt samma mejl till samma e-postadress. Kanske ska vi påpeka att länken till iforgot.apple.com i verkligheten leder till någåt mer än just detta...

Inga kommentarer: