onsdag 21 januari 2015

Vårt underbara samhälle

Minska flyget
» Om att (inte) föregå med gott exempel: Det världsekonomiska forumet i Davos inleds i dag. Nu ska omkring 2.500 makthavare (både politiska och ekonomiska) träffas för att diskutera hur dom ska lösa världens problem. Och dom har nog fina ambitioner att lösa problemen på ett så bra sätt som möjligt - bara dom inte själva drabbas av något. Men, det skapar också problem. Davos är bara en liten håla - kommunen Davos är innevånarmässigt mindre än Åstorp. Och när nu alla dessa makthavare ska dit så blir det ju vissa logistiska problem. Jag läser till exempel att på kort tid så ska 1.700 privata flygplan landa på Zürich flygplats. För naturligtvis kan man ju inte, om man är så här viktig, använda sig att vanliga flygplan och trängas med helt vanliga dödliga. På Zürich flygplats finns i varje fall 60 parkeringsplatser för flygplan. Dom andra 1640 får väl flyga hem under tiden! Sedan ska man ju ta sig från Zürich till Davos? Det går helikoptrar i skyttetrafik. Förra året var det 500 som tog helikoptern. Allmänna kommunikationer är naturligtvis helt uteslutet. Men lösa världens miljöproblem ska man nog kunna fixa under dagarnas umgänge. Alla lösningar är tänkbara - bara dom inte går ut över den egna bekvämligheten. Hycklare är vad dom är, inget annat än hycklare!

Sverigedumokraterna kämpar
» Ta i med hårdhandskarna mot fattigdomen: I går kunde jag berätta att Oxfam kommit fram till att nästa år äger den rikaste procenten av jordens befolkning hälften av jordens tillgångar medan de andra 99 procenten äger den andra halvan av tillgångarna. Om klyftorna i samhället är något problem har vi olika synpunkter. I Svenska Dagblad konstaterar Maria Ludvigsson att Fattigdom är problemet, inte olikhet och inser inte att det faktum att en liten grupp förbrukar enorma mängder resurser faktiskt får som effekt att det bli färre resurser över till andra. Detta inser Aftonbladets Daniel Swedin bättre när han skriver Ojämlikheten är en plåga i vår tid. Därför är det med glädje jag noterar att det i varje fall finns några som vill ta i med hårdhandskarna mot fattigdomen. I grannkommunen Klippan motionerar därför Sverigedumokraterna om att förbjuda tiggeri i Klippan. Slipper vi se fattigdomen så finns den ju inte! Nu är det ju alltid svårt med det där att förbjuda tiggeri. Man kan ju inte skriva att just romer inte får tigga. Alltså måste man markera undantagen. Och i Klippan ska det handla om gatumusikanter, påskkärringar, välgörenhetsinsamlingar och annat som ger mer "glans åt Klippans stadsbild" - dvs allt annat förutom romer.

» Bedragare del 91: Jaha, så ska man då bli förmögen igen. Dom här pengarna kan komma väl till användning i den allmänna konkursen. Det enda dom glömmer att berätta är varför jag egentligen ska vinna pengar från Micro$oft. Jag har hur som helst redan fantiserat ihop en mängd användningsområden för alla pengarna.

Micro$oft
MICROSOFT CORPORATIONS®
Cardinal Place
80-100 victoria street
London,SW1E 5JL
United Kingdom

Attn: Email Prize Winner,

We will like to notify and congratulate you on your being selected as one of our winners in our recent 2014 awards draw, please kindly download the attachment file for further details and information on how to claim your winning prize immediately.

Regards,

Owen Sagness
General Manager, Advertising and Online Division, UK.

Fast tyvärr så berättar dom inte hur mycket pengar det handlar om. Jag blir lite misstänksam när det gäller att öppna okända bilagor. Faktum är att jag faktiskt kommit fram till att jag inte klickar på bilagan, och därmed vet jag ju inte hur jag ska göra för att komma åt alla pengarna. Eller det kanske bara är en struntsumma? Lönar sig verkligen alla dessa bedrägerier. Finns det så många som blir lurade att det är mödan värt? Släng skiten i spam-mappen.

Inga kommentarer: