söndag 25 januari 2015

Om intelligenta politiker

Romernas flagga
» Att förneka verkligheten: Rumäniens socialminister Rovana Plumbs har varit på besök i vårt Konungarike för att tillsammans med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér diskutera vad som kan göras åt problemet med tiggande romer. Enligt Rovana Plumbs förekommer det ingen som helst diskriminering i Rumänien. Det måste alltså vara någon annan faktor som gör att tusentals romer från Rumänien lämnar landet för att sätta sig i regn, snö, blåst och kyla i ett gathörn för att förnedra sig och skrapa ihop några kronor i en pappmugg. Faktum är att en av sju romer i Rumänien har aldrig gått i skolan. 30% av romerna i Rumänien kan inte läsa. Mindre än 30% av romerna i Rumänien har ett jobb. 84% av romerna i Rumänien saknar el, avlopp och rinnande rent vatten där dom bor. Men, det förekommer alltså ingen diskriminering? Problemet med alla de tiggande romer som finns överallt i stora delar av Europa kan inte lösas genom att man förbjuder människor att tigga. Det är inte att lösa problemet, det är att dölja problemet. Problemet kan bara lösas genom att man från rumänsk sida erkänner problemet och gör något åt detta. Och detta är inte gjort i en handvändning. Men, det är dags för EU att ställa krav, riktiga KRAV. Och, det är dags för de styrande i Rumänien att erkänna problemet.

Kristdemokraterna
» Dagens korkade politiker: Det händer att man undrar över vilka kompetenskrav vi har på våra politiker. I Lund har man sedan årsskiftet infört en "fruktpeng" till skolorna. Elever upp till årskurs 3 ska få ekologisk frukt bjudet. Ett alldeles utmärkt initiativ som faktiskt kan förbättra skolresultaten eftersom energikicken från frukten är nyttig. Men det tog fyr i helsike hos Kristdemokraten Zoltan Wagner som tycker: - "Politiker ska inte lägga sig i människors privatliv." Du har ju faktiskt humor Zoltan! - "Det handlar inte om illvilja, utan det är en ideologisk fråga" fortsätter Zoltan. Jaha!

» Humorn vinner alltid: Bästa sättet att bekämpa det onda är att göra sig lustig över den. Alltså ännu ett terroristskämt:

- Vet du vad de japanska självmordsbombarnas nya, lättinsmugglade vapen är?

- Nej.

- Kam-i-kasse.

Apple
» Bedragare del 95: Apple-kontona är ofta utsatta för diverse försök till bedrägeri. Här är ett exempel som kom för några dagar sedan. Eftersom jag inte uppdaterat mitt konto kan jag räkna med att det nu är stängt. Jag får väl testa det en dag!

Update Your account ,

Dear Customer
It has come to our attention that your account billing information records are out of date. that requires you to update your billing information , however failure to update your record will result in account termination.

Confirm My Account

it will take you to our secure server to start this process .

Warning : If not confirmed within 24 hours, we will suspend your account

Om något tar kål på Internet så är det alla bedragare och bluffmakare som frodas här. Jag har full förståelse för de som inte vill använda skiten. Med tanke på all skit som inte når fram kan man verkligen undra hur mycket skit som skickas ut.

Inga kommentarer: