lördag 31 januari 2015

Om förolämpningar och glädjeämnen

Vänster för framtiden
» Jag älskar väljarundersökningar: Ett favoritämne för mig här på Sven Tycker är väljarundersökningar. Allra helst om dom visar på resultat som stämmer överens med mina egna tankar... I dag fick jag av misstag (tack tidningsbudet) Dagens Nyheter i brevlådan. Och här läser jag om deras senaste väljarundersökning från Ipsos. Denna visar att de tre Rödgröna partierna får 46,3% (+2,2) medan Högeralliansen rasat till 38,3% (-2,5). Det är ju en utveckling som kan få fortsätta - eller hur? Socialdemokraterna på 34,3% (+2,3) är störst följt av Moderaterna på 23,2% (-3,1). Sverigedemokraterna får 13,1% (+0,6), men de undersökningar som görs numera tyder på att SD nog har nått sina maxsiffror. Andra undersökningar visar att i stort sett resten av väljarkåren i helt saknar förtroende för Sverigedemokraterna. Miljöpartiet får 6,3% (-0,4), Folkpartiet får 6,2% (+0,6), Vänsterpartiet får 5,8% (+0,4), Centern 5,0% (-0,1), Kristdemokraterna 3,8% (-0,1) och Feministiskt Initiativ 1,5% (+-0). De flesta förändringarna är alltså sådana som ryms inom det som kallas "felmarginalen". Dvs sådana förändringar som supportrar kan glädjas åt när det står + framför och kan bortförklara som "felmarginal" om det står - framför. Ett valresultat där de tre Rödgröna partierna skulle fått egen majoritet i Riksdagen är alltså inte så långt borta med dessa siffror.

Sven
» Er bloggare är grovt förolämpad: Läsning av Dagens Nyheter har gjort er bloggare grovt förolämpad, och uppriktigt sagt djävligt förbannad. Gissa hur man känner det när man ser en rubrik som lyder: - "Döp inte era barn till Sven". Detta vackra namn som varit populärt sedan Vikingatiden. - "Det är ett svårt namn att uttala såvida du inte bor i Norge"! Rappakalja! Om ni vill läsa mer om detta mög så kan ni läsa det här. Läs mer om det vackra fornnordiska namnet Sven på Wikipedia. Alla vi mer än 100.000 svenskar som förärats detta vackra namn är grovt förolämpade. Och jag kommer aldrig att förlåta den amerikanska skådespelaren Josh Gad för detta övergrepp på oss svennar. Hur f-n kan man förresten heta Josh Gad?

» Hur ska det gå för Jan Björklund: Protesterna mot Jan Björklunds fjäskande för rasisterna i Sverigedumokraterna ökar. Det är uppenbart att hans utspel om "hårdare tag" mot asylsökande inte var helt förankrat inom partiet. Oenigheten är stor mellan Jan Björklunds falang av "kravliberaler" och de överlevande "socialliberaler" som finns kvar i partiet, även efter den f.d. majoren Jan "Skoltalibanen" Björklunds fixering vid en "kravskola". Det är dags att lämna in nu Jan Björkkludd! Fast i och för sig så för mig gör det inget om du fortsätter dra Folkpartiet ner i träsket. Fortsätt gärna även över nästa val som du ju sagt att du vill. Jag kommer inte att sakna Folkpartiet i Riksdagen!

Revolver
» Skjutglada amerikaner: På kort tid har vi i media kunnat läsa om två olika exempel från USA på där barn av misstag kommit över de vuxnas skarpladdade skjutvapen och av misstag skjutit ihjäl någon. En liten beppe som satt i kundvagnen i affären stoppade handen i mammans handväska, och där låg ett skjutvapen så han råkade skjuta ihjäl sin mamma. Lite senare hittade en liten pojke ett skarpladdat vapen på sängen i hemmet och gick och sköt sin lillebror. Vi har också nyligen kunnat läsa om lågstadieläraren som på jobbet hade ett skarpladdat vapen i fickan och råkade skjuta sig själv när han gick på toa. Amerikanernas fixering vid skjutvapen är så extrem att det hade varit komiskt om det inte hade varit för att det egentligen är djupt tragiskt. För några dagar sedan kunde vi läsa att det förra året beslagtogs i genomsnitt 6 skjutvapen på amerikanska flygplatser varje dag, vapen som fanns i handbagaget och som i 80% av fallen var laddade. Totalt beslagtogs det 2.212 skjutvapen på amerikanska flygplatser förra året. Det är 22% fler än året innan. Det handlar alltså inte om planerade terrordåd, då hade det fått tidningsrubriker. Det handlar om amerikaner som springer omkring med skjutvapnen i väskan och inte tänker på att lägga dom i det incheckade bagaget istället när dom ska flyga. Det är nämligen fullt tillåtet, bara vapnet är oladdat och väskan är låst! Amerikaner!

Inga kommentarer: