måndag 26 januari 2015

Hoppet får inte överge oss

Greklands flagga
» Grekland - helt om: Högerprojektet EU befinner sig i chocktillstånd. I Grekland har en mycket stor del av folket tröttnat på EU:s översittarfasoner och deras egna politikers korruption. En ekonomisk kris i Grekland som skapats genom korrupta politiker och ett medlemskap i Euron som gjort att Grekland tvingats föra en politik som gjort situationen värre och värre och nu förhoppningsvis nått världs ände. Det grekiska folket har tvingats till våldsamma nedskärningar som skapat kris i alla samhällsområden, utom ett. Det enda område där det inte gjorts stora nedskärningar är inom militären. Grekland har "tvingats" till enorma militära investeringar samtidigt som det grekiska folket lider. Grekland är faktiskt det EU-land som i dag lägger störst andel av BNP på militären - samtidigt som folket svälter. Och det är detta som grekiska folket nu röstat bort. Men som sagt, högerliberalismen i EU är förtvivlad. Tänk om det sprider sig? Lycka till Grekland!

Sätt stopp för rasismen
» Om våra fördomar: Jag läser i Dagens ETC om en undersökning som gjordes för en tid sedan i de europeiska länderna angående vår syn på invandring och islam. Och den visade att vi har en mycket dålig koll på verkligheten. Svensken tror i snitt att andelen invandrare i Sverige är 23% medan den i själva verket är 16%. Vi tror att 17% av de som bor i Sverige är muslimer, i själva verket är det 5%. Och läget ser exakt likadant ut i resten av Europa. Belgarna tror att 29% är muslimer medan det i själva verket är 6%. Fransmännen tror att 31% är muslimer medan det i själva verket är 8%. Polackerna tror att 5% är muslimer medan det i själva verket bara är en promille. Och denna dåliga kunskap om verkligheten utnyttjas av de främlingsfientliga krafter som tror sig tjäna på att överdriva antalet invandrare och antalet muslimer. Dom sprider så gott dom kan en förvanskad bild av verkligheten. Eller för att säga det mer rakt på sak, dom ljuger för att sprida sina fördomar och sitt hat!

» Det bidde fiasko: Rejält uppblåst arrangerades i helgen ett gladiator-jippo, eller vad som kallades en MMA-gala, i Tele2 Arena i Stockholm. Det stora publikdragande slagsmålet var den "match" som svensken Alexander Gustafsson skulle gå mot amerikanen Anthony Johnson. Genom att vinna det här slagsmålet skulle "The Mauler", som han kallas, få en ny chans till titelslagsmål. Nu blev det hela lite av ett fiasko för arrangörerna. Alexander Gustafsson förlorade redan efter drygt två minuter i första ronden då domaren bestämde sig för att bryta matchen. Även övriga svenskar som var uppe och slogs förlorade sina "matcher". En av dom har redan deklarerat att han slutar med MMA. Som ni förstår har jag intet till övers för den här typen av legaliserade slagsmål. Jag har mycket svårt att förstå hur en aktivitet där syftet är att slå motståndaren medvetslös kan räknas till idrott. Man kan skadas i alla sporter (möjligen med undantag för schack), men då handlar det om olyckor eller att någon inte följer regler och blir då straffad med utvisning, diskvalificering osv. Men här är det just det som är syftet, motståndaren ska helst bli medvetslös. Och det är därför som publiken kommer, för att se misshandel och blod. Vad är nästa steg? Ska det införas jippon med dueller? Pistoldueller, armborstdueller, pilbågsdueller eller knivdueller. Båda deltagarna är ju införstådda, så det får väl vara OK? Det är inte idrott att slå sin motståndare medvetslös - punkt slut!

Varg
» Minskat antal rovdjur: Jag läser att rovdjuren minskar i Sverige. Mellan 2009 - 2014 har antalet lodjur minskat från 1.700 till 840. Antalet björnar har minskat från 3.300 till 2.800. Antalet järvar har minskat på några år från 750 till 650. Och huvudanledningen till dessa minskningar är att det största rovdjuret av alla i vårt land, människan, ökat jakten på rovdjuren samtidigt som vi själva blir allt fler. De fyrbenta rovdjuren är ju en konkurrent om bytet för de tvåbenta rovdjuren. Det enda rovdjuret som inte minskat är de få vargarna vi har i Sverige. Det är därför som jägarna så intensivt arbetar för att få jaga även vargen. Jag är inte motståndare till jakt. Människan har i alla tider varit ett rovdjur som jagat och ätit upp sitt byte. Precis som vargen, björnen, järven och lodjuret gör. Jag skulle inte själv kunna skjuta ihjäl ett djur, men jag accepterar ansvarsfull jakt. Jag är naturligtvis en hycklare som resonerar på det viset, men så är det.

Inga kommentarer: