tisdag 27 januari 2015

Glöm aldrig Förintelsen

Håll Sverige rent från Sverigedumokraterna
» Jimmies bekymmer: Så har då Jimmie Åkesson blivit fortsatt sjukskriven. Eller som det heter, han förlänger sin sjukskrivning. Och detta är egentligen fascinerande. När man läser eller lyssnar på nyhetsrapporteringen om Jimmie Åkessons fortsatta sjukskrivning så heter det oftast att "han förlänger sin sjukskrivning"! Inte att "han blir fortsatt sjukskriven". Dvs ungefär som om det hela är ett beslut som fattas helt av honom själv, inte av en läkare som gör en bedömning av hans hälsotillstånd och med hänsyn till hans arbetsuppgifter bedömer om han är så sjuk att han inte kan utföra sitt arbete. Gäller det speciella regler för politiker? Jag vill, som vanligt, poängtera att jag inte vill nedvärdera de problem som Jimmie Åkesson drabbats av. Både utmattningssyndrom och spelmissbruk är ett växande problem i vårt samhälle. Det är sjukdomar som man inte "tillfrisknar" från i en handvändning. Det kräver avancerat stöd och en lång tids rehabilitering och ska verkligen inte förminskas. Jag hatar Jimmie Åkessons åsikter, men när det gäller de bekymmer han drabbats av ska han ha samma stöd och sympati som andra. Utmattningssyndrom och Spelmissbruk är svåra problem. Jag tror faktiskt att det kommer att dröja ännu längre innan Jimmie Åkessons är tillbaka - om han alls återkommer. Återvänder han till det politiska arbetet för tidigt är det snart kört igen. Vad som däremot händer inom Sverigedemokraterna kan ju vara spännande att spekulera om. Att vikarierande partiledaren Mattias Karlsson är just detta är ju i sig en tveksam sak eftersom det ju finns en vice ordförande som väl normalt skulle trätt in. Det är troligen en del i den maktkamp som just nu pågår. För någon dag sedan byttes ju Björn Söder ut som partisekreterare mot Richard Jomshof. Ungdomsförbundet har haft sin maktkamp. Frågan är om de lite mer hårdföra är på väg att ta makten i Jimmie Åkessons frånvaro?

Släng nazismen i papperskorgen
» 70 år sedan: I dag är det årsdagen för när de ryska styrkorna befriade koncentrationslägret i Auschwitz, som ligger i Polen. Detta var ett av flera koncentrationsläger där Nazityskland metodiskt arbetade på att utrota judar, romer, homosexuella och politiska motståndare. Med nästan industriell effektivitet mördades misshagliga människor. Totalt mördades omkring 6 miljoner judar och till detta som sagt romer, homosexuella, politiska motståndare, handikappade och andra som inte passade in i det Nazityska mönstersamhället. I dag är det alltså exakt 70 år sedan ryska trupper befriade lägret i Auschwitz, som var det största av alla de koncentrations- och förintelseläger som byggdes upp. Bara här mördades mer än 1 miljon människor. I dag har det därför hållits en minneshögtid i Auschwitz. Fast jag läser att de polska myndigheterna valt att inte bjuda in Rysslands president Vladimir Putin, trots att det alltså var ryska trupper som befriade lägret i Auschwitz. Det ska ses som en protest mot det ryska agerandet i Ukraina. Däremot var Ukrainas ledare inbjudna - som kommit till makten i samarbete med nynazister och nyfascister. Och detta pekar lite på det hyckleri som finns bland våra världsledare. Efter morden i Paris var många ytterst tveksamma ledare inbjudna för att demonstrera för yttrandefriheten. T.ex. från Turkiet och Saudarabien som är två stater som inte vet ett dugg om yttrandefrihet. Men med deras ledare gick våra ledare hand i hand! När nu nyligen Saudiarabiens kung Abdullah bin Abdulaziz Al Saud dör reser bland annat Sveriges Kung och en massa andra kungligheter och politiska ledare på begravningen av en av världens grövsta diktatorer. Då handlar det inte om att markera. I London flaggade Buckingham Palace på halv stång och hedersbetydelserna är många runt om i världen. Diktaturen är grym, men oljan viktig och vapenexporten lönsam!

Men några som inte skäms är de vidriga nynazister vi har i vårt land. Ett antal nyhetsredaktioner i Sverige har under natten utsatts för demonstrationer där man krävt att man inte skulle rapportera om Förintelsen. Kan det bero på att dom skäms? Dessa vidriga svin skulle tvingas resa till Auschwitz och andra f.d. läger. Fy f-n! Dagens Nyheter, Aftonbladet och SVT.

Säg Nej till SD
» Dagens Sverigedumokrat: Till dagens Sverigedumokrat utnämner jag Björn Nurhadi, som sitter i kommunfullmäktige för SD i Karlskrona. Han ska nämligen överklaga ett beslut som tjänstemännen på Miljö- och samhällsbyggnadskontoert fattat om att bevilja bygglov för en minaret som Kulturföreningen Al-Rassol fått beviljat. - "Det här är ett beslut som ska tas av politiker" tycker han. I delegationsordningen för nämnden står det att tjänstemännen får besluta om bygglov inom områden som har detaljplan. I detaljplanen för området, som antogs 2009, står det att man får uppföra en minaret som är upp till 18 meter hög. Dvs att ge bygglov var en ren formalitet som tjänstemannen har full rätt att besluta om. Politikerna har redan fattat sitt beslut. Det ska påpekas att Sverigedemokraterna som enda parti röstade emot detaljplanen när den antogs 2009. Frågan om minaret är alltså redan beslutad av politikerna, så Björn Nurhadi är helt enkelt, som Sverigedumokrater ofta är, helt ute och reser!

Anders Borg
» Den allvetande profeten uttalar sig: Kommentarerna till valresultatet i Grekland fortsätter att strömma in. Politiker och grupper till vänster runt om i Europa jublar över valresultatet. Medan de vanliga marknadsliberalerna, högerstofilerna och andra EU/Euro-älskare håller på att på hjärtsnörp. Naturligtvis poppar den allvetande profeten Anders Borg fram och lägger hela skulden för problemen i Grekland på det politiska systemet i Grekland och berättar att det kommer att bli ännu svårare att lösa problemen nu. Han vet ju bäst! Fast som den skickliga ekonom som han är borde han ju faktiskt ha insett att det finns andra orsaker till problemen. Ett är Euro-medlemskapet! Eftersom Grekland inte befunnit sig i samma fas som de stora rika Euro-länderna som Tyskland har man tvingats föra en finanspolitik (t.ex. räntenivå) som varit helt fel. Valutapolitiken som förts av Euro-området har anpassats till främst Tyskland och varit bra för Tyskland men den har varit helt fel för Grekland och istället för att hjälpa den grekiska ekonomin har läget försämrats ännu mer. På grund av helt motsatt valutapolitik jämfört med vad som borde förts. Detta är ett av många argument MOT Euromedlemskap. När sedan Grekland behövt hjälp har man fått stora lån (som till stor del använts för att köpa vapen från Tyskland, Frankrike osv) samtidigt som det gjorts enorma nedskärningar i välfärden som skapat en skenande arbetslöshet. Skulderna har inte krympt utan fortsatt att växa, men militären är EU:s dyraste. Tyskland och alla vi andra har fått exportera krigsmaterialen, som man inte ens haft råd att ta i bruk... Allt för att skydda sig från NATO-kollegan Turkiet?

» Bedragare del 96: Nya försök att lura mig. Det vore inte så illa att få ett presentkort hos Ikea på över 600 spänn? Det skulle man väl kunna få användning för. Allt detta bara för att genomföra en snabbundersökning. Observera "snabb"!

Slutför vår snabbundersökning för att se om du kvalificerar dig
Få ett Ikea-presentkort värt €50

Presentkortet är en av flera belöningar.

BÖRJA HÄR

Spam
Trots den noggranna sammansättningen av detta e-mail, är "Online Customer Service" under inga omständigheter ansvarig för eventuella skador orsakade, direkt eller indirekt som en konsekvens av eventuelle misstag eller missförstånd angående utskicket. Detta gäller allt innehåll skrivet av "Online Customer Service" eller annat innehåll som tillhandahållits från tredje part som ett resultat av detta utskick.
Vi bearbetar med högsta omsorg alla dina uppgifter för genomförandet av ditt (företags) abonnemangsavtal. Vi vill hålla dig informerad om nya uppdateringar gällande "Online Customer Service" och annan information gällande utvalda företag.
Ytterligare information avseende de platser där dina personliga detaljer utnyttjas och bearbetas kan hittas i vår sekretesspolicy. Våra leveransvillkor gäller för alla våra Villkor.
Klagomål angående innehållet i vårt nyhetsbrev, frågor gällande ditt abonnemang eller andra allmänna förfrågningar kan skicka till luna@mailing-base.com
Du får detta e-postmeddelande för att du registrerade dig på med e-postadress: sven@swl.nu

Rapportera Spam! | Onlineversion | Avanmäl

Det här är en annons
Ikea är ett varumärke som inte har samarbete med det här erbjudandet

Eller skriv till: PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899, USA

Fast om man fingranskar det hela så handlar snabbundersökningen om att få veta om man kvalificerar sig för att fortsätta. Det påpekas också att "Online Customer Service" inte har något som helst ansvar för skador osv som jag åsamkas om jag har missförstått saker i mejlet. Och så står det om "abonnemangsavtal", där man kommer att hålla mig informerad om uppdateringar och annan information gällande utvalda företag. I korthet handlar det hela nog om att kolla så att epostadressen fungerar så att den sedan kan överösas med reklam och en massa annan "information". Kanske lite frågor så att dom vet vad dom ska skicka reklam för. Det står ju i deras sekretesspolicy berättar dom hur dom använder informationen om mig. Det där Ikea presentkortet kan jag nog glömma. Men jag kan vara övertygad om att andelen SPAM i mejllådan kommer att öka väsentligt. Som vanligt, släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: