torsdag 1 januari 2015

Ett helt nytt oförstört år

Våt stolta flagga
» Kan fakta bita: En förutsättning för att vi ska kunna fatta korrekta politiska beslut är att vi har tillgång till korrekt information. Vad får mig till att skriva ner denna självklarhet? Jo, tankesmedjan Forus har låtit Novus undersöka vilka kunskaper svenska folket har om invandringen, och vad vi anser om denna. Forus undersökning visar tydligt att de som är kritiska till invandringen och flyktingmottagandet och vill minska denna tror att invandringen är mycket större än vad den är i själva verket. Dom tror också att arbetslösheten är större bland invandrare än vad den i själva verket är. Dvs deras främlingsfientlighet beror på att dom har fel uppfattning om verkligheten. Mycket förenklat tror vi att fler invandrar till Sverige än som verkligen gör detta. Vi tror också att färre utvandrar från Sverige än vad som i verkligheten gör detta. Det visar sig också att de som är främlingsfientliga också tror att färre än 40% av de utlandsfödda arbetar. I själva verket är det 63% som gör detta. Bästa metoden att bekämpa Sverigedumokraterna och Rasismen är uppenbarligen att presentera fakta! Läs vad Dagens Nyheter tycker under rubriken - "Många missförstånd i myternas Mecka". Det kan också vara viktigt att påpeka, som historieprofessorn Dick Harrison gör i Svenska Dagbladet, - "Invandrarna är en vinst för Sverige"! Dick Harrison konstaterar att det är just under de perioder i historien då Sverige tagit emot stora grupper invandrare som Sverige också utvecklats som mest. - "Invandringens långsiktiga följdverkningar bör lyftas fram och hyllas. Invandringen har gett Sverige en demografisk, kulturell och ekonomisk nettovinst som svårligen kan överskattas" konstaterar han. Tyvärr tror jag inte att denna typ av fakta biter på Sverigedumokrater och andra som bara tror att invandrare är en kostnad. På dom biter ingenting.

Palestina
» Dra Israel inför domstol: Den israeliska ilskan över att President Mahmud Abbas meddelat att Palestina har för avsikt att ansluta sig till den Internationella brottmålstribunalen ICC fortsätter att sprida sig i Israel. På Israeliskt håll inser man nämligen att man riskerar att dömas flera gånger om för sitt agerande på ockuperad palestinsk mark, som ju är i brott mot alla internationella lagar. - "President Mahmud Abbas beslut att ansluta Palestina till den internationella brottmålstribunalen ICC kommer att bestraffas hårt" säger talesmän för den regerande högerregeringen i Israel. Även i USA är man bekymrade. Samtidigt som man inser att den Israeliska politiken på ockuperad mark är brott mot internationella lagar och kan bli dyr för israeliska företag, israelisk militär och israeliska myndigheter så finns det ett starkt stöd för Israel inom främst det Republikanska partiet. Men man inser också att Israel i verkligheten inte är intresserade av några seriösa förhandlingar om en fredlig lösning på konflikten. Det är nu dags för resten av världen att göra klart för Israel att det inte finns några alternativ till seriösa fredsförhandlingar, som slutar med att Israel måste lämna ockuperad mark tillbaka till Palestinierna.

Moderata Kannibalpartiet
» Kil i blockpolitiken: Vilken effekt får Decemberöverenskommelsen på Blockpolitiken? Den allmänna reaktionen har väl varit att överenskommelsen cementerar blockpolitiken. Men, det finns också de som tror annorlunda. När nu Högeralliansen "lovat" att inte försöka driva igenom sin egen gemensamma budget så kan det ju finnas en öppning för de olika partierna att lägga fram egna budgetar för att på så sätt poängtera sin egen särart och profil, och visa att Högeralliansen faktiskt är fyra olika partier. Inte ett enda parti som tycker likadant i alla frågor. Flera företrädare för de tre mindre partierna i Högeralliansblocket har deklarerat att det kanske är dags att peka på skillnaderna innan de mindre partiernas identitet helt har försvunnit. Och flera statsvetare är inne på att det nu finns en chans för Stefan Löfven att passa på att slå in en kil mellan Högerallianspartierna. Något som oroar andra företrädare för partierna i Högerblocket. Men, faktum är att en allt för kraftig cementering av Högerblocket riskerar att slutgiltigt helt sudda ut de mindre partiernas identitet. Partiernas analyser av valresultatet pekar på detta problem. Kanske är det dags att välja spår. Antingen förklara för partisympatisörerna (och väljarna...) att Högeralliansen faktiskt är fyra olika partier som samarbetar. Eller också fortsätter man på den inslagna vägen och fortsätter att använda Cement, Plastic Padding, Superlim, Karlssons klister och andra metoder för att hålla ihop Högeralliansen tills målet har uppnåtts - det finns bara ett parti kvar!

Inga kommentarer: