måndag 29 december 2014

Vänster, höger och annat

Håll sverige rent från Sverigedemokrater
» Vänster eller Höger: För de som läst Sven Tycker en tid är det kanske ingen överraskning att jag gillar statistik. Dessa siffror, staplar och tårtor är ett fantastiskt sätt att beskriva verkligheten - eller att lura läsaren att tro att det är verkligheten. Kanske bottnar detta i en besvikelse från ungdomen då jag hade för avsikt att läsa två terminer Statistik vid Lunds universitet. Dock tyckte inte de militära myndigheterna detsamma och jag tvingades istället att tillbringa ett år på Karlsborgs fästning vid S2. Och sedan var situationen annorlunda... Hur som helst har tidningen Metro låtit Yougov fråga svenskarna om var dom placerar sig på den politiska skalan. Och samtidigt frågat vilket parti dom röstar på. Och vi kan då se att 2% av de Moderata väljarna kallar sig vänster (77% kallar sig höger). Nästan 4% av Socialdemokraterna kallar sig höger (63% kallar sig vänster). 20% av Sossarna kallar sig mitten och nästan 17% av Moderaterna kallar sig Mitten. De intressanta siffrorna däremot är de som gäller Sverigedemokraterna, där kallar sig drygt 10% vänster och drygt 50% höger medan 27% tycker att dom är i mitten. Tyvärr finns det inte publicerat övriga partier. Jag tycker det hade varit spännande att se en redovisning av vad Centerpartister känner sig som? Och sedan jämfört det med hur partiets ledning känner sig?! Men som sagt, njut av statistiken. Siffror är jättespännande. De visa orden att det finns tre sorters lögner är helt riktigt. Lögn, Förbannade lögn och Statistik! Och sedan kan vi lägga till en fjärde variant, Sverigedemokratiska åsikter!

Sven Tycker 2007
» Något är fel: Dagens Nyheter har gjort upp en lista över tio blogginlägg under året som skapat debatt. Och något är fel med listan, eller snarare det är flera fel. För det första har man inte fått med ett enda av de hundratals blogginlägg som jag själv författat under året. Bara under det senaste halvåret har det blivit ungefär 650 olika tankar och funderingar, och så har Dagens Nyheter inte lyckats få med en enda av dessa intelligenta tankar i sin lista! Fast det kanske beror på just detta, mina tankar har varit allt för intelligenta? Flera av de 10 blogginlägg som valts ut visar sig vara mer eller mindre rasistiska klavertramp. Men dom har ju i varje fall skapat debatt tycks Dagens Nyheter mena. Men flera av de andra utvalda blogginläggen är faktiskt riktigt intelligenta. Jag får nog vara ärlig och inse verkligheten. Den svenska bloggvärlden är stor och intelligent och mycket ofta innehåller den spännande och viktiga tankar och budskap. Min slutsats måste därför bli att ni ska fortsätta läsa bloggar. Läs många bloggar och skriv kommentarer på de bloggar där detta är möjligt. Men skriv anständigt. De flesta bloggare vill ha respons och uppskattar kommentarer. Naturligtvis främst beröm och medhåll, men även konstruktiv kritik tas oftast emot med glädje. Läs bloggarna, stöd bloggvärlden! Den är en mycket viktig del av den svenska demokratin. Vi ska vara glada över att bo i ett land där yttrandefriheten är naturlig. Du har rätt att ha dina åsikter, men har också en skyldighet att acceptera att andra har en annan åsikt. Bilden visar er bloggare framför datorn för 7 år sedan i samband med en tidningsartikel om "Sveriges äldsta blogg".

Älska alla
» Inga riktiga svenskar: Ännu ett attentat har gjorts mot en moské i Sverige. Denna gången är det en källarmoské i skånska Eslöv som utsatts för ett brandattentat. De vidriga svin som gör den här typen av attentat är inte värdiga att få kalla sig svenskar. Med tanke på att detta inte är en enstaka händelse utan en i raden av många attacker så kan man inte heller skylla på enstaka sinnesförvirrade virrpannor. Det är ju tyvärr inte de enda attackerna, istället är det regelbundet återkommande. Det är inte bara muslimska moskéer som utsätts för attacker och skadegörelse. Även judiska synagogor attackeras regelbundet. Och det är INTE ett värdigt svensk beteende att inte låta människor ha sin religion i fred. Sedan kvittar det om dom är kristna, judar, muslimer, buddhister, hinduer eller tror på Tor och Oden och dom andra Asagudarna. Detta är väl den ursprungliga svenska tron medan dom andra är "importerade" vid olika tillfällen av invandrare? Vi har alla rätt till vår egen tro, eller rätten att inte tro på någon av dessa sagor (enligt mitt personliga sätt att se det). Jag hoppas verkligen att polisen kan lösa attackerna och gripa de skyldiga. Nu är det inte möjligt, men egentligen borde dessa idioter slängas ut ur landet, för det är INTE ett svenskt beteende. Det är inte svenskar som gör på detta viset!

Inga kommentarer: