söndag 14 december 2014

Tredje advent

USA:s skamfilade flagga
» Den stora demokratin i väster: Vi har väl alla läst om de avslöjade skandalerna från Amerikanska CIA:s jakt på terrorister efter 11 september. Det visar sig att skandalen faktiskt är ännu värre än vad man tidigare befarat. Det handlar om tortyr av fångar och andra rent juridiskt straffbara handlingar. CIA däremot tycker inte att man gjort några fel. Men verkligheten är ju den att om "Den goda sidan" använder den här typen av vidriga metoder i sin kamp mot "Den onda sidan" så är man ju inte längre "Den goda sidan". Där är man ju bara "En annan ond sida". Att skylla på att man bara lyder order är ingen ursäkt. De goda måste visa att dom verkligen är goda. Det innebär att inte fängsla människor utan juridisk prövning. Det innebär att inte använda tortyr eller tortyrliknande metoder. Den amerikanska reaktionen på de vidriga och odemokratiska händelserna den 11 september 2001 visade ju bara att den amerikanska demokratin också lämnar en hel del övrigt att önska. Fast en del verkar inte tycka på samma sätt. USA:s vicepresident under den aktuella perioden, Dick Cheney, tycker att rapporten är "full av skräp". Fast det var väl inte så mycket annat att vänta från den mannen. En demokrati som vill vara ett demokratiskt föredöme för andra måste hålla sig till demokratiska principer, annars är man ju inget demokratiskt föredöme. USA har en hel del att skämmas för, men tyvärr tror jag inte att någon kommer att dömas för de illegala händelserna. Men USA som nation har mycket att skämmas för.

Det måste gå att leva som grannar i fred
» Nya israeliska övergrepp: En artikel i den eminenta Dagens ETC uppmärksammar mig på en artikel i SIDA:s tidning OmVärlden som berättar om hur Israeliska myndigheter konfiskerat och förstört biståndsprojekt i Palestina som bekostas av bland annat svenska skattepengar. Det handlar bland annat om bevattningsanläggningar som byggts i Palestina för pengar från SIDA och som sedan de israeliska myndigheterna beslagtagit och rivit. Det hela är naturligtvis ett led i den apartheidliknande politik som förs av ockupationsmakten Israel i Palestina där syftet är att göra livet så outhärdligt som möjligt för den palestinska befolkningen så att nya israeliska bosättningar istället kan utvidgas och ta över marken. Allt i syfte att låta Israel slutgiltigt ta över Palestina och inlämma det i Israel och tränga bort den palestinska befolkningen. Det är dags för världen att göra klart för Israel att den nuvarande israeliska politiken inte är acceptabel. Det svenska erkännandet (som är på väg att få efterföljare) är ett led i politiken att göra Israel medvetna om vad som måste göras.

Blogg 24
» 11 dagar kvar: I dag är det den 3:e Advent, och det tredje ljuset i adventsstaken ska tändas. Men någon julstämning kan jag fortfarande inte uppbåda. Av stormen under natten till i går blev det ju inte så mycket. Men det var mest en Höststorm än något annat. Och gårdagen visade sig bli en riktigt underbar höstdag. Det är sådana dagar man grämer sig över att jobba vissa helger. Med arbetstid 0800-2000 är det mörkt när man cyklar till jobbet och lika mörkt när man cyklar hem igen. Men jag har varit ute på rastgården ett par gånger och njutit av en underbar solig höstdag. Men någon julstämning kan jag inte få fram. Detta blev fjortonde jultanken inom #Blogg 24 löftet.

» Bedragare del 69: Inte visste jag att jag väntar på ett paket från Polen. I varje fall verkar FedEx har sin supportavdelning i Polen. Jag visste inte ens att jag väntar på något paket från utlandet alls. Det intressanta är att en arbetskamrat också hade fått mejl om ett paket som inte kunde levereras av FedEx.

FedEx International Ground
sö 2014-12-14 12:30

1 bilaga 00205642.zip

FedEx ®

Dear Sven,

Courier was unable to deliver the parcel to you.
Shipment Label is attached to email.

Yours trully,
Kyle Dailey,
Support Agent.

Hur som helst tror jag att jag avstår från att öppna den bifogade .zip filen. Jag har en lite misstanke om att den innehåller något jag inte vill ha?

Inga kommentarer: