måndag 8 december 2014

Tankar

Palestina
» Erkännande av Palestina: När den nya svenska rödgröna regeringen deklarerade att Sverige skulle erkänna Palestina utbröt rena kaoset bland svenska Israelvänner inom t.ex. Folkpartiet, Kristdemokraterna och de andra Högerallianspartierna. Beslutet var en uppenbar skandal och Sverige sällade sig till en liten grupp islamistiska diktaturer menade man. Israel blev så ilskna att man valde att kalla hem sin ambassadör. Snart stod det dock klart att de flesta länder i världen faktiskt redan hade erkänt Palestina. Det var i stort sett bara de flesta länder i Västeuropa och Nordamerika som återstod. Det svenska erkännandet har istället satt fart på processen inom EU. De valda parlamenten i Storbritannien, Irland, Spanien och Frankrike har alla med stor majoritet röstat för att uppmana respektive regeringar att erkänna Palestina. Nu läser jag att Belgien troligtvis kommer att bli nästa land att följa det svenska exemplet. I artikeln menar man att förutom ovan nämnda länder kanske även Portugal, Österrike, Danmark, Finland, Grekland, Italien och Luxemburg är på gång. Sedan återstår det inte så många länder. Inte sedan en stor del av EU:s länder förhoppningsvis följer det svenska exemplet. Ett exempel som var mycket väl valt. Sedan får Jan Björklund bli hur förbannad han vill. Utvecklingen har satt igång!

Moderaterna
» SD:s närmaste vänner: Jag läser en undersökning som gjorts om vad svenskarna tycker om Sverigedumokraternas påhitt att rösta på en budget man inte stödjer just med syfte att skapa kaos och tvinga fram att regeringen skulle avgå. Och att Sverigedumokrater tyckte att det var bra förvånar kanske ingen. 88% av deras väljare tyckte det var mycket bra eller bra medan bara 1% tyckte det var dåligt. Och att Rödgröna väljare tyckte tvärtom kanske inte heller förvånar. 1% av Socialdemokraterna tyckte det var bra, 1% av Miljöpartisterna tyckte det var bra och 3% av Vänsterpartisterna tyckte det var bra. Dvs i stort sett felmarginalen. Mest spännande är istället synen hos Högeralliansväljarna. Vi kan se att i tre av de fyra partierna tyckte många fler att det var dåligt än som tyckte det var bra. Av Folkpartisterna tyckte 15% att det var bra medan 45% tyckte det var dåligt. Av Kristdemokraterna tyckte 11% att det var bra och 23% att det var dåligt. Och av Centerpartisterna tyckte 10% att det var bra och 34% att det var dåligt. Intressant är siffrorna för Moderaterna. 23% tyckte det var bra och 24% att det var dåligt. Undrar om det säger mest om Sverigedumokraterna eller om Moderaterna? Läs här.

Håll Sverige rent från Sverigedemokraterna
» Dagens fråga till Sverigedumokraterna: När er partiledare Jimmie Åkessons en gång gick med i det som i dag är Sverigedumokraterna var partiet ett öppet nynazistiskt parti med Hitlerhälsningar som fullt accepterade handlingar på partimöten. Han gjorde alltså ett medvetet val att ansluta sig till en organisation som sysslade med sådant. Anser ni att detta tyder på en ansvarsfull partiledare? Titta på det här klippet där er partiledare sjunger om mordet på Olof Palme. - "Lisbeth såg pistolen blänka, Sha la la la laa, la la la laa. Strax därefter blev hon änka, Sha la la la laa, la la la laa. Skottet brann, blodet rann, Olof Palme - han försvann! Olof Palme gick på bio, Sha la la la laa, la la la laa." Anser ni att detta tyder på en ansvarsfull partiledare? Det känns vidrigt att skriva ner texten, men ibland måste verkligheten skildras för att det ska förstås vad som gäller. Som sagt, anser ni att detta tyder på en ansvarsfull partiledare, värdig att få politiskt ansvar i vårt land?

Blogg 24
» 17 dagar kvar: Har ni köpt era julklappar? När man ibland ser folk på inköpsrunda börjar man undra vad som är det viktiga. Är det känslan av att få glädja någon genom att skänka något? Eller är det känslan av att överglänsa någon annan genom att köpa en dyrare julklapp än grannen? Tänk på att det är mottagaren som ska glädjas, inte du själv! Detta är mitt åttonde blogginlägg i utmaningen #Blogg 24. Visst får nu julkänslor?

Inga kommentarer: