fredag 19 december 2014

Om politiker i panik

Göran Hägglund funderar över vad han gjort
» Göran Hägglund i panik: Med största sannolikhet får vi ett Extra Val i mars månad och i sedvanlig ordning kommer väl Kristdemokraterna att balansera på kanten och riskera att åka ur Riksdagen. Partiets egentliga stöd, enligt de flesta väljarundersökningar, ligger ju i allmänhet under 4%. Men vid varje val räddas man kvar av stödröstande borgerliga kollegor. Just nu de senaste valen främst av Moderater som inte vill riskera att partiet åker ur, men uppenbart är att Göran Hägglund vill rädda partiet utan dessa stödröstande. Nu senast manifesterat av sitt utspel om flyktingmottagandet genom en debattartikel i Dagens Nyheter med rubriken: - "Så kan vi minska kostnaden för flyktingmottagandet". Uppenbarligen är det just kostnaden som är det svåra problemet. Göran Hägglunds fjäskande för Sverigedemokraterna innehåller i princip tre förslag. Flyktingar, som redan i dag har sämre ekonomi än "socialbidragstagare", ska få sina ersättningar sänkta ytterligare. Flyktingar som bedöms ha asylskäl ska under ytterligare några år leva i ovisshet om vad som ska hända genom tillfälliga uppehållstillstånd. Slutligen ska ansökningsförfarandet snabbas på genom att avskaffa den individuella prövningen och asylsökande från länder som vi bedömer som "säkra" ska få avslag med vändande post. Mycket förenklat kan man säga att Göran Hägglund fått positiva reaktioner från de grupper som bara ser Flyktingmottagande som en kostnad medan de som ser det som en medmänsklig plikt och inser att alla "utgifter" faktiskt inte är en "kostnad" tycker att Göran Hägglund kört i diket. Sverigedemokraterna är naturligtvis lyckliga och lovar att stödja en Högeralliansregering om detta blir hela Högerns linje. Och i Svenska Dagbladet skriver Sanna Rayman Föredömligt inspel från KD och koncentrerar sig på kostnadsbiten. Men det är dags att modifiera den debatten. En asylsökande som inte fått något uppehållstillstånd får i dag 71 kronor om dagen (innan Göran Hägglund sänkt bidraget). Vilket ska räcka till mat och kläder och liknande. Dvs drygt 2.100 kronor i månaden. Dom här pengarna handlas ju av förståeliga skäl upp i affärer. Ett antal av kronorna får statskassan då tillbaka i form av moms. En annan del återvänder till statskassan i form av inkomstskatter osv från de som jobbar i affärerna, fabrikerna, importörerna osv som får jobb genom den konsumtion som sker. Dessa som får jobben får lite mer i inkomst som konsumeras och ger ökade inkomster till staten i form av moms, skatter osv. Dvs inte ens dessa futtiga 71 kronor är en kostnad i längden utan kostnaden är klart lägre. Och det ska påpekas att samma är saken med alla andra "bidrag" som Sjukpenning, A-kassa, Föräldrapenning, Försörjningsstöd, Barnbidrag, Pension eller vad vi nu kan komma på. Jag har tidigare sett Göran Hägglund som den mer mänskliga av de fyra partiledarna till höger. Här sjönk du som en blyvikt till botten Göran!

Blogg 24
» 6 dagar kvar: Vi närmar oss allt mer den riktiga julen och inte bara uppförsbacken dit. Julen är ju en kristen högtid, och bygger väl på att man ska tänka på det kristna budskapet om medmänsklighet och allt det där andra. Jag gissar att det är detta som Göran Hägglund hade i åtanke när han i går gjorde sitt utspel om att flyktingar borde ha sämre ekonomi, otryggare tillvaro och att vi inte har plats med fler nu. Jag hoppas att det verkligen är dessa kristna värderingar om medmänsklighet som motiverar varför flyktingar, som redan i dag har sämre ekonomi än vad socialbidragen ger, ska få sina bidrag sänkta. Varför det gynnar flyktingar som genom att bara få tillfälliga uppehållstillstånd ska få fortsätta att leva i ovisshet. Och att vi i Sverige nu inte kan ta emot fler flyktingar utan dom får stanna i Libanon och andra grannländer i överfyllda flyktingläger. Det måste ju vara det kristna budskapet om medmänsklighet som styrt, och inte alls en rädsla för att partiet riskerar att åka ur Riksdagen vid kommande val så det gäller att börja konkurrera med Sverigedemokraterna. Dom är ju för övrigt de som är mest positiva till Göran Hägglunds utspel. Även om även t.ex. moderata Svenska Dagbladet tyckte det hela var föredömligt. Så här i juletider så måste det ju handla om det kristna budskapet. Alla andra associationer är bara elakt förtal? Detta var mina nittonde jultankar inom ramen för #Blogg 24.

» Bedragare del 72: Räddare i nöden nu när alla julklappar ska betalas? 450.000 € vore ju inte helt fel.

Pacifique Namugungu
fr 2014-12-19 02:28

En äkta Euro

Grattis Vinnare - Ref nr: Sp / 229 / 0-01 / 07 / 5-02 / ES

Din e-post-ID har precis vunnit € 450,000.00 (Furo hundrafemtiotusen Euro.) I Uplift International välgörenhetsprogram. Ref nr: Sp / 229 / 0-01 / 07 / 5-02 / ES. Tur nr: 9/11/13/24/40.

För mer information och ansökningsförfarandet kontakta;

CAPITAL CLAIM AGENCY
Mr. John Carlos.
Email: capitalsinfo@aol.com
Tel: +34-611-330-988 (talar engelska Endast)

Med ditt fullständiga namn, adress, ålder, yrke, telefonnummer

Skicka ditt svar på detta mail: capitalsinfo@aol.com

OBS: Detta är ett internationellt lotteri program, så det här meddelandet anmälan automatiskt översatt från engelska till svenska

Grattis !!!

Fast som vanligt har jag ju lite svårt för att förstå hur någon kan vara så dum att man tror att man ska kunna vinna en massa pengar i ett lotteri som man inte köpt lotter i. Ganska komiskt är att man poängterar att brevet är "google-översatt". Vilket ju märks tydligt. "Furo hundrafemtiotusen Euro" fattar jag inte riktigt hur dom fått till. Är "Furo" någon form av kombination av "Fyra" och "Euro"? Och sedan blir jag ju lite smått förolämpad av att man tror att jag behöver "välgörenhet". Så illa är det trots allt inte - inte ens i julklappstider! Observera att man uppenbarligen måste ansöka om vinsten. Kanske betala in pengar för lotten och sedan inte vinna något? Och bara på engelska!

Inga kommentarer: