fredag 26 december 2014

Julen snart slut

USA
» Det våldsfixerade USA: Så har det då hänt igen. Amerikansk vit polis skjuter ihjäl en svart man. Detta är INTE bara ett bevis för att rasismen fortfarande lever i USA. Det är också ytterligare ett bevis för hur våldsfixerat USA är. Man utgår helt enkelt ifrån att alla är beväpnade och skjuter först för säkerhets skull. Kriminaliteten är hög och att höga straff inte hjälper är USA ett klart bevis för. 5% av världens befolkning bor i USA. 25% av alla som sitter i fängelse i världen sitter i ett amerikanskt fängelse. Det hela är business, fängelser drivs ofta av privata kommersiella företag som tjänar mer pengar desto fler fångar. Det är också helt klart att det är ett rasistiskt samhälle eftersom svarta döms till hårdare straff än vita - för exakt samma brottslighet. Råkar man titta på TV-serier som Cops så blir man glad över att bo i Sverige. Polisen utgår ifrån att det ska bli våld, man utgår ifrån att minsta småbrottsling är beväpnad. Åker du fast för fortkörning, 50 på 40-väg, så är det upp med revolvern, upp med händer, handklovar och särade ben liggande över motorhuven som gäller. Det är inte så underligt att det skjuts ihjäl människor. Är du inte en vit man klädd i kostym så lever man farligt. Lite länkar om verkligheten bakom, och tidigare dödsskjutningar. Här, här, här, här, här och här. Sedan är det bara att hoppas att den amerikanska vapenfixeringen en dag får sitt slut.

Fred och kärlek till alla
» Extremisternas vidrigheter: Gårdagens brandattentat mot moskén i Eskilstuna var inte det första mot en moské i Sverige i år. Och det blev tyvärr inte heller det sista attentatet i år. Redan i dag utsattes en annan moské i Eskilstuna för att få en fönsterruta inslagen. Oberoende av vem som utför dådet (rasister, islamofober, högerextremister, konkurrerande grupper, muslimska terrorister eller bara kompletta dårar) och oberoende av vem som drabbas (moskéer, synagogor, tempel eller kyrkor) så är det lika vidrigt och ovärdigt det svenska samhället. Som totalt "otroende", dvs jag ser alla religiösa sagor som just sagor, anser jag ändå att var och en har rätt att ha sin tro så länge man inte försöker tvinga den på någon annan. Jag känner därför en stark skam när jag ser att främst moskéer och synagogor i Sverige regelbundet utsätts för attacker, attentat och skadegörelse. De som gör detta visar ju bara att det är just dom som är ovärdiga att få tillhöra vårt samhälle.

Gå med i Facket
» Som sagt, precis som dom vill: I måndags berättade jag om företaget här i Åstorp som stämts inför Arbetsdomstolen för att ha sparkat en anställd efter att han gått med i Facket och att dessa då begärt ett kollektivavtal på arbetsplatsen. Jag konstaterade att detta var precis enligt önskemålen från Högerallianspolitiker som talar om: "ökad rörlighet på arbetsmarknaden" och "flexiblare arbetsmarknad". Dvs större möjligheter för arbetsgivaren att sparka och anställa som man vill. Sparka den som inte passar, t.ex. fackligt aktiv. Dagen efter hyllar Svenska Dagbladet vår f.d. Moderata finansminister Anders Borg som nu när han slipper ta ansvar för "De Nya Moderaterna" istället kan säga vad han tycker, dvs: - "Jag tror att det är turordningsregler, turordningskretsar och hela flexibiliteten runt arbetsrätten man behöver titta på. Sverige har en väldigt stram arbetsrätt för dem med fasta anställningar." Dvs i korthet rätten för arbetsgivaren att göra sig av med den som inte passar utan att behöva motivera detta. T.ex. den som går med i Facket! "De Nya Moderaterna" är egentligen bara en fasad!

» Bedragare del 76: Precis vad jag behöver så här direkt efter Julen, att tjäna 10.000 extra kronor bara på att svara på enkäter.

Adrian
newsletter@smart-news.net

Till tycker@swl.nu

Gratulerar!

Du är nominerad som en möjlig mottagare av 10.000 kr att använda i din favoritbutik!

Klicka på din favorit butik
(snabbköp, mode, elektronik ...)

att delta i vår 30 sekunders undersökning, bekräfta sedan din adress och du kan vinna presentkort på 10 000 kr!

Vi ses,
Adrian

Fast jag ska erkänna att min erfarenhet av ersättningarna för att svara på enkäter är att ersättningarna är MYCKET blygsamma. Nu ska vi dock noga notera att ordet "möjlig" inleder. Dvs du kan glömma att du får några pengar om du inte till och med blir av med slantar. Släng i papperskorgen!

Inga kommentarer: