onsdag 3 december 2014

Den svenska lekstugan

» Skicka räkningen till Sverigedumokraterna: Det står nu klart att Sverigedumokraternas lekstuga kommer att resultera i ett nytt val i mars månad. Ett val som riskerar att inte lösa några problem, men som kommer att kosta en hel del slantar. Eftersom detta nya val beror på att Sverigedumokraterna tror att Riksdagen är en lekstuga istället för att vara seriösa så är det dags att skicka räkningen för valet till Sverigedumokraternas partikansli. Rösta bort dessa vidriga pajasar från den svenska Riksdagen.

Håll Sverige retn från Sverigedumokraterna
» Lekstuga: Jag såg i går på kvällen Sverigedumokraternas vikarierande ordförande Mattias Karlsson försöka förklara varför man har för avsikt att rösta på en budget som är sämre än den man inte ska rösta på och ännu sämre än den man vill rösta på. Det är som vanligt invandringen som Sverigedumokraterna är helt insnöade på. Och i den frågan är både Högeralliansens och den Rödgröna budgeten identiska. I rent ekonomiska frågor som pensionärernas skatt, A-kassan, Sjukförsäkringen osv så ligger den Rödgröna närmare deras egen än Högeralliansens. Men nu ska man tydligen rösta på Högeralliansen för att ställa till så mycket röra som möjligt istället för den budget som ligger närmast. Frågan är om inte ett nyval är det bästa och att svenska folket då inser att Sverigedumokraterna inte är seriösa. Dom är helt insnöade på sin rasistiska invandringspolitik. Vad dom har för avsikt att göra är att stoppa sänkt skatt för pensionärer, förbättrad A-kassa till arbetslösa och förbättrade villkor för sjuka. Släng Sverigedumokraterna i papperskorgen där dom hör hemma!

Blogg 24
» 22 dagar kvar: I dag är det meningen att jag ska äta min första julmiddag. Det blir på jobbet där vi kommit överens i teamet om att avsluta arbetet med en god jultallrik. Och detta är väl något fascinerande med julhelgen. Vårt frossande i mat! Det skulle vara spännande att få se en utredning av hur många kilo en genomsnittlig svensk går upp i vikt under december månad. Det hela måste vara klart mätbart i varje fall. Men det är, om jag förstått det rätt, en mycket gammal sedvänja att vräka i sig mat under julhelgen. I motsats till de flesta andra jultraditionerna inte införd av kommersiella intressen. Men det ska medges att det har utnyttjats av dessa. Detta är mitt tredje inlägg i mitt löfte till #Blogg 24 att blogga (om julen) varje dag fram till Julafton.

TV
» Reklamens välgörande: Myndigheten för radio och tv har lagt fram en utredning över hur den ändring av Radio- och tv-lagen som kom 2008 har påverkat vårt TV-tittande. Den nya lagen innebar ökade möjligheter till reklamavbrott. Och slutsatsen är att vi tydligen inte har påverkats av att vi utsätts för mer reklamtid och mindre programtid! Man konstaterar att vi i allmänhet är negativa till reklamen men inser att den är nödvändig för att finansiera programmen. Man säger också att vårt beteende vid reklamavbrotten inte har förändrats. Så uppenbart är att vi i princip lika stor utsträckning som tidigare passar på att sätta på kaffet, gå och kissa, göra rent kattoan, gå ut med soporna, natta barnen, diska, läsa i tidningen, zappa till någon annan kanal (vilket i allmänhet inte fungerar till andra kommersiella kanaler eftersom man uppenbarligen samordnar reklamavbrotten till samma perioder) eller helt enkelt stänger av ögon och öron när reklamen kommer. Själv tycker jag mig ha märkt att jag tittar mindre på de kommersiella kanalerna och mer på SVT än tidigare. Eftersom det inte beror på ökad reklammängd så måste detta ju istället bero på att programmen helt enkelt blivit sämre!

Inga kommentarer: