söndag 2 november 2014

Rasismens grogrund

Den sanna Sverigedumokraten
» Rasismen lever: Runt om i vårt land händer regelbundet händelser som gör att jag förlorar min tro på mänskligheten i allmänhet och svensken i synnerhet. Men jag förstår också var Sverigedumokraterna och ännu värre rörelser får sin energi från. Från de senaste dagarnas mediebevakning hittar jag några exempel. För några dagar sedan berättade både Aftonbladet och Expressen om busschauffören i Stockholm som helt plötsligt fick texten: "Får man bjuda negern på lite kuk efter avslutat körpass?" på sin infoskärm där körcentralen skickar ut information till chaufförerna. Den som lagt ut texten är inte humorist - hen är ett rasistiskt svin. I dagens Aftonbladet läser vi om Johanna i Umeå som ville göra något för de hemlösa tiggare som fanns i Umeå. Så hon satte in en annons för att försöka hitta någon form av boende. Men responsen blev inte vad hon förväntat. Det dök upp förolämpningar och hot om våldtäkt och rasistiskt dravel. Trots att hon hade en korrekt e-postadress för en avsändare och gjorde en polisanmälan så verkar inte Polisen bry sig. Men som sagt, man förstår var SD och andra hämtar sin inspiration från. Sedan kan vi ju läsa om ett mer närliggande exempel. Två unga slynglar från Örkelljunga står nu åtalade för något som dom tyckte var så komiskt att dom filmade det och lade ut på Facebook. Genom att rivstarta sin bil mitt framför en kvinnlig tiggare dränktes hon in i avgasrök. Mycket komiskt - tyckte alltså pojkarna. Samma som tidigare tyckte att det var komiskt att kasta bananer på en tiggare. I varje fall så roligt att dom skrattande filmade det hela och lade upp på Facebook. Som sagt, jag förstår var Sd och ännu värre grupper får sin energi från.

» Problem för privatiseringen av rymden: För några dagar sedan exploderade en raket som skulle skicka upp förnödenheter till rymdstationen ISS. Den exploderade mitt under uppskjutningen. Uppdraget att skicka upp förnödenheter till ISS har av NASA överlämnats till ett privat kommersiellt företag. För någon dag sedan exploderade en av Virgin Galactics testfärjor och den ena piloten dog. Virgin Galactic är mångmiljonären Richard Bransons projekt för att erbjuda rymdfärder till människor med för mycket pengar. Enligt uppgift har bland annat 12 svenskar redan betalt den miljon ungefär som det kostar att få göra en kort rymdtur - om några år. Om detta är riktigt så är det uppenbart att det finns underlag för att höja skatterna på stora inkomster och förmögenheter rejält. Bara höj dom så kommer pengarna till vettigare användning.

» Bedragare del 37: Ibland när man får dessa "skitmejl" undrar man lite över syftet. I går dök det här ganska traditionella mejlet upp:

Jamaicas flagga
MY NAME IS MRS.ROSE JONES GRUZMAN,.WIFE OF LATE AMBASSADOR OF JAMAICA TO IVORY COAST ,PLEASE I WANT YOU TO REPLY ME BACK AS SOON AS YOU READ THIS MESSAGE BECAUSE I WANT TO DISCUSS SOMETHING VERY IMPORTANT WITH YOU,I AM A CANCER PATIENT WITH A VERY SHORT TIME TO LIVE AND I AM CONTACTING YOU BECAUSE I WANT TO ENTRUST THE SUM OF (USD$12.7MILLION)TO YOUR HAND AS A DONATION FOR CHARITY WORK., TO HELP THE ORPHANAGES, WIDOWS, AND MOTHERLESS CHILDREN AROUND YOU, THIS MONEY WAS DEPOSITED BY MY LATE HUSBAND IN ONE OF THE BANK HERE IN ABIDJAN,AND I AM WAITING YOUR REPLY FOR MORE INSTRUCTION AND INFORMATION ABOUT THIS FUND, REGARDS, MRS.ROSE JONES GRUZMAN

Och det är ju egentligen ett ganska traditionellt "Nigeriabrev" som tror att någon går på dom här cancerpatienterna som snart ska dö och vill skänka pengar till mig. Det som får mig att undra är att mejlet avslutas med reklam för en keps! Vad är sambandet? Vilket är huvudsyftet, bedrägeriet eller kepsen? Som vanligt blir man förundrad.

Inga kommentarer: