tisdag 18 november 2014

Äras den som äras bör

Palestinas flagga
» Beröm till Knugen: Jag läser att den israeliska Times of Israel uppmärksammat att vår monark gratulerat Palestinanationaldagen. Och det är tydligen den första Europeiska monarken som gjort detta någonsin. Fast egentligen är det inte så uppseendeväckande. Det svenska hovet skickar ett grattis på nationaldagen till ALLA nationer som Sverige har erkänt. Om man INTE skickat något grattis hade det alltså varit värt att uppmärksamma. Men Knugen ska ha beröm när han är värd det, även om det varit ännu bättre om han insett att monarkin har gjort sitt i ett modernt och demokratiskt samhälle.

Pengar växer INTE på träd
» Det är bara vissa som betalar sin skatt: Av någon, för er bloggare okänd anledning, så betalar man lägre skatt på inkomsten om man sitter på sin röv och gör kapitalinkomster än om man sliter för att göra arbetsinkomster. Något som har uppmärksammats av att Skattemyndigheten försökt få våra Riskkapitalister att betala lite mer rimliga skattenivåer. Fast det ville dom inte och domstolen tyckte inte heller att Skattemyndigheten kunde bevisa det hela tillräckligt. Vilket helt uppenbart visar att lagen behöver ändras. Vad domstolsförhandlingarna handlat om är hur det som kallas "Carried Interest" ska beskattas. Skatten på kapitalinkomster är 25%. Men hade dom jobbat för att tjäna sina pengar istället för att sitta på sina feta rövar och håva in pengar så skulle dom legat på inkomstnivåer som gett kring 55% i skatt istället. Men dom här Riskkapitalisterna trixar och fifflar med pengarna mellan Sverige, Luxemburg, Guernsey och så vidare så dom slipper betala sina skatter. Troligtvis sitter dom på sina feta rövar, men sliter hårt för att slippa betala skatt på inkomsterna medan dom sitter. Är det inte dags att beskatta alla sorters inkomster på samma sätt? Varför ska den som sliter med kroppen betala mer än den som sitter stilla på sin feta röv? Hur som helst är det så invecklat arbete som utförs så jag gitter inte förklara det hela. Läs istället här och här bland annat. Eller läs vad Lena Mellin skrev i Aftonbladet för en tid sedan. Själv sitter jag kvar på min lite mindre feta rumpa och skriver på någon av mina datorer och tjänar inte ett dugg på det! Men å andra sidan har jag förmånen av att ha ett jobb att gå till - eller cykla om jag ska vara ärlig. Även det en förmån, att få ha sitt jobb inom cykelavstånd.

» Bedragare del 51: Jobbsökarmejl, från främst Mellanöstern, är en av de senare varianterna på skit som trillar in i e-posten. Detta är ett exempel som inte är så långt.

Sales Executive
ALI HAIDER BUTT [mohsina@sumhr3.net]
Skickat: den 17 november 2014 05:01

Bifogade filer: Ali Haider Butt CV.doc? (59 kB?)

Dear Director of Human Resources:

In response to your opening, I would like to take the time to introduce myself and apply for the Sales Executive position. I know that with my strong combination of professional experience and education, I would become a valuable asset to your organization.

I have many years of excellent experience. Through my experience, I have developed and proven in seeing all products to their maximum potential and ensuring high product visibility within the marketplace. I am also highly-experienced in working at the local, regional and national levels and though various different sales channels.

I have also developed strong communication and people skills; I am highly motivated, and possess an ability to overcome challenges. In short, I know that I would be a strong addition to your team.

I’ve enclosed my resume for your review, and look forward to hearing from you in the near future.

Sincerely,

Ali Haider Butt
Mob : 052-8638067
Email : alihaider8300@gmail.com

Unsubscribe me from this list

Den intressanta frågan är vad som är syftet? Handlar det om att jag av nyfikenhet ska klicka på den bifogade bilagan? Som sedan innehåller mindre trevligt innehåll. Eller handlar det om "unsubscribe" i slutet att man t.ex. vill ha adressen bekräftad för att skicka ut mer skit? Eller är det helt enkelt så att det är Ali som har blivit lurad? Hur som helst går det hela till de sälla jaktmarkerna - utan unsubscribe och utan titt på bilagan.

Inga kommentarer: