måndag 20 oktober 2014

Ubåtar och icke-ubåtar

Militär
» Jakten på militäranslag: I Stockholms skärgård fortsätter jakten på vad som kanske är en rysk ubåt. Eller kanske något annat. Eller kanske ingenting? Ett av de "bevis" som framförts för att det skulle röra sig om en (skadad) rysk miniubåt är Svenska Dagbladets uppgifter om att FRA avlyssnat krypterade nödsamtal. Fast i dag förnekar Försvarsmakten att det rör sig om något sådant. På SVT:s Sydnytt hörde jag en kort intervju med den svenska militär som var först ombord på U-137. Hans syn på saken är att det finns ingen ubåt! Vi har vidare faktiskt fått se ett "bildbevis". En suddig bild på något taget av en viss Erik. Teorierna är många, och när det är "militärexperter" som uttalar sig så handlar det nästan alltid om att det självklart rör sig om rysk aggression, och att vi måste satsa mer slantar på militären. Det är väl samma "experter" som senast det begav sig var övertygade om att det var ryska ubåtar, ända tills militären konstaterade att det var pruttande fiskstim och minkar. Min spontana teori är fortfarande att det finns ett klart samband mellan den uppblåsta jakten och tidpunkten att militärbudgeten håller på att fastställas. En intressant teori står Stefan Hedlund för i ett debattinlägg på Svenska Dagbladet där han tycker att "Värst är att vi har svikit våra grannar". Mycket enkelt uttryckt så handlar det om att nedskärningarna av den svenska militären främst har drabbat våra grannar eftersom dom tydligen inte själva kan försvara sig utan det ska göras av Sverige. Ja, något ditåt verkar han vilja komma till.

Försäkringskassan
» Tummen upp för Löfvens regering: Jag ser att nya Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll offentliggjort att vansinnigheten med att förklara sjuka människor för friska bara för att dom gått sjukskrivna en viss fastställd tid ska avskaffas. Sjuka ska vara sjukskrivna när dom är arbetsoförmögna pga sjukdom - punkt. Dom ska inte längre kastas ut ur sjukförsäkringen bara för att ett av politiker fastställt antal dagar har gått. Som vanligt har Moderaterna helt somnat in i chock över att man förlorat valet och att Fredrik Reinfeldt övergett dom. Den som uttalar sig är istället Centerpartiets Solveig Zander, som uppenbarligen är lite trögtänkt. - "Jag förstår inte varför man tar bort den" är hennes kommentar. Och jag tycker att Annika Strandhälls förklaring är ett ganska bra svar: - "Som den bortre tidsgränsen är konstruerad i dag innebär den ett avsteg från hur vi tycker att en sjukförsäkring ska fungera, nämligen att den ska finnas där när du är sjuk". Fattar du bättre nu Solveig?

Håll Sverige rent - från Sverigedemokrater
» Återuppstånden från de döda: I lördags visade jag min skadeglädje över att Sverigedumokraternas partigrupp i EU-Parlamentet fallit ihop, sedan en ledamot lämnat gruppen. Men, nu har gruppen återuppstått från de döda sedan en polsk ledamot, Robert Jaroslaw Iwaszkiewicz, från extremhögerpartiet Nya högern anslutit sig. Det är onekligen ett parti som passar ihop med Sverigedumokraterna. Nya Högern är en sammanslagning av två extrema högerrörelser i Polen, Mlodziez Wszechpolska (All-polsk ungdom) och Oboz Narodowo-Radykalny (National-radikala lägret). Partiets ledare Janusz Korwin-Mikke är välkänd bland annat för sin åsikt att kvinnor inte borde ha rösträtt och hans ifrågasättande av våldtäkt: - "Våldtäkt, vad betyder det egentligen? Kvinnor låtsas alltid visa lite motstånd och det är helt normalt." Andra yttranden är att det är "äckligt att titta på funktionshindrade" och att "barn borde agas" och åsikten att Hitler inte kände till Förintelsen. Onekligen en passande samarbetspartner för Sverigedumokraterna. Här är lite andra sjuka åsikter från SD:s vänner ute i Europa - och SD själva. Trots detta önskar jag Jimmie Åkesson en god rehabilitering. Man ska vara rädd om sin hälsa, och du ska ha all heder för att du drar dig tillbaka och varvar ner. Ett litet råd bara, använd inte den nya fritiden till mer spelande. Passa på att söka vård för ditt spelmissbruk istället.

» Det där med det dukade bordet: Det har ju utbrutit en liten diskussion om hur väldukat bordet är för Samarbetsregeringen att ta över. Magdalena Andersson tycker ju att det är rejält uppätet, vilket företrädare för den förlorande Högeralliansen tycker är struntprat. Ett sätt att se på det hela är hur det egentligen ser ut med statsfinanserna. Den svenska statsbudgeten har visat på underskott alla 8 åren med Högeralliansen vid makten förutom det allra första året där man ärvde Göran Perssons "dukade bord". Men det är fel att räkna så tycker Anders Borg och andra företrädare för Högerpartierna. Ett annat sätt att mäta är att se på är det offentliga finansiella sparandet i procent av BNP. Och dom siffrorna hittar jag i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga. 2006 var det 2,2%, 2007 steg det till 3,6% för att 2008 återgå till 2,2%. Men sen gick det sämre. 2009 var det -1,0% och 2010 och 2011 låg det på 0 (noll). Och sedan började det gå utför. 2012 var det -0,7%, 2013 blev det -1,2% och i år visar prognosen på -2,2%. Tyvärr verkar prognoserna slå fel och det blir ännu sämre. Det krävs åtgärder för att få ordning på det här.

» Bedragare del 26: Vad tror ni? Kan det här vara ett erbjudande om att få hjälp med att skicka ut skitmejlen som jag retar mig på? Hur som helst har jag fått det här erbjudandet i dag:

target email marketing proposal
Tim [livenotecon@hotmail.com]
Skickat: den 20 oktober 2014 13:31
Till: sven@swl.nu

Bedragare
You are receiving this email because we wish you to use our email marketing services.

Do you want to increase your busienss sales 10-20 times than now? You might have interests to hear what we can offer you.

Whether you are selling products or services, we can boom your business by using our targeting email marketing. We have been in this area for over 8 years, we know how to bring lots of buyers to our clients.

Pls reply for proposal and details today.

Tim
Email: jonathanmain@sina.com

-------------------------------------------------

This e-mail message and its attachments (if any) are intended solely for the use of the addressee(s) hereof. In addition, this message and the attachments (if any) may contain information that is confidential, privileged and exempt from disclosure under applicable law. If you are not the intended recipient of this message, you are prohibited from reading, disclosing, reproducing, distributing, disseminating or otherwise using this transmission. Delivery of this message to any person other than the intended recipient is not intended to waive any right or privilege. If you have received this message in error, please promptly notify the sender and immediately delete this message from your system.

Unsubscribe me from this list

Tror ni att det fungerar att klicka på "unsubscribe" och verkligen slippa mer skit? Eller det innebär bara att dom får bekräftat att epostadressen fungerar och så får man ännu mer skit. Finns det någon annan metod att bli av med skiten än att byta epostadress en gång i månaden?

Inga kommentarer: