fredag 3 oktober 2014

Team Löfven

Vår nya statsminister
» Vår nya regering: Så har då Stefan Löfven presenterat sin nya regering. I en del fall överraskningar, i andra fall ganska väntat. Vid en första titt på det hela tycker jag att det känns relativt bra - med tanke på de förutsättning som finns. Det jag, som anställd på Migrationsverket, noterar direkt är att Moderata klavertrampet Tobias Billström (som ju fick en spark snett uppåt till talman) inte fått någon ersättare som Migrationsminister. Men bland de namn som presenterats är det väl ingen som jag direkt känner motvilja mot. Magdalena Andersson (s) som Finansminister är väl inte min drömkandidat, men det var inget annat att vänta. En del namn har jag ingen aning om vem dom är, men det behöver ju inte innebära något negativt. Det är en ganska ung regering, och det kan vara både bra och dåligt. Det är lämpligt med en god blandning. Riktigt positivt är Alice Bah som Kultur- och Demokratiminister. Jag ser att man lovat erkänna Palestina. Det är på tiden. Synd att det inte gällde Västsahara också. Ett annat bra löfte är att kriminalisera sexköp utomlands. En rejäl översyn av Sjukförsäkringen är lämpligt. En anpassning av Arbetslöshetsförsäkringen till dagens verklighet något annat. Sätt fart!

» Bedragare del 20: Fifflarna fortsätter att terrorisera oss stackars Internet-idioter. Det är inte många dagar som min e-post INTE innehåller något försök att lura mig. I dagens mejlskörd har jag valt ut nedanstående mejl:

Bedragare
Bäste kund,

Vi märkte ogiltiga inloggning till ditt konto online från en okänd IP-adress..
Därför har vi tillfälligt stängt ditt Apple-konto.
Vi behöver information från din Apple-konto
Av denna anledning, så att tjänsten inte avbryts, inbjuder vi dig att bekräfta och uppdatera din faktureringsinformation idag.

Klicka här för att aktivera ditt konto

Man blir ju lite misstänksam när man får ett besked om att någon hittat på dumheter så att man måste bekräfta något. Om detta mejl kommer från en anonym adress (Apple@Mail.se) så ökar misstänksamheten. Och sedan bör ju faktiskt dom som vill något ge en exakt korrekt uppgift om vad mitt konto heter. När allt detta inte stämmer överens så finns det anledning att vara misstänksam. Och vad dom ska med min faktureringsinformation begriper jag inte eftersom jag inte betalar något. Och så heter det "ditt konto" som man skriver på en rad, och inte "din konto" som det står på nästa rad. Släng det i papperskorgen!

Inga kommentarer: