söndag 5 oktober 2014

Palestina och annat

Försämringskassan
» Om sjuka människor: Jag har faktiskt lyckats hitta en skribent som går ut till storms till försvar för den Moderata Utförsäkringspolitiken av sjuka människor. Denna utförsäkring som slängt ut närmare 100.000 sjuka människor ur Sjukförsäkringssystemet. Inte för att dom är friska utan för att Fredrik Reinfeldt enligt sina nya medicinska rön kommit fram till att sjuka människor kan bara vara sjuka en viss tid sedan är dom plötsligt friska. Det är Expressens Anna Dahlberg som oroas över att man från den nya Rödgröna regeringen ska återvända till något fruktansvärt samhälle där sjuka människor som inte kan arbeta pga sjukdom får ersättning i form av sjukpenning. Naturligtvis är detta helt orimligt och det svenska samhället kommer att gå under om man återinför något sådant hemskt. Så kan man ju inte göra!

Palestina
» Erkänn Palestina: Tydligen har Jan Björklund fortfarande problem med humörsvängningar. Kanske pga migrän som en effekt av att en mycket stressande period nu är över. I dag har mannen fått ännu ett smärre raseriutbrott med anledning av vår nya regerings löfte att göra som de flesta länder i världen, alltså erkänna den Palestinska staten. Jan Björklund tycker att beslutet är förhastat. Jag vet inte riktigt hur länge han tycker att man ska vänta. Själv tycker jag att Jan Björklund kunde visat lite av sin ilska nu senast när den Israeliska ockupationsmakten valde att expropriera ännu mer mark från de palestinier som redan bodde där. Men då var han ganska tyst! Hur som helst är nu den judiska högtiden Jom kippur slut så Israel har börjat fungera på nytt. Och den officiella reaktionen är ilsk, Vår ambassadör i Jerusalem har därför kallats upp för att få en protest. Något som jag tycker Sverige ska ta ganska lätt på. Det finns bara ett sätt att lösa konflikten, och det är att det finns två självständiga, demokratiska stater bredvid varandra som respekterar den andra statens rätt att existera. Tyvärr vill det nuvarande styret i Israel inte acceptera en självständig palestinsk stat utan fortsätter att ockupera och stjäla mark. Och, ska det påpekas, på den palestinska sidan finns också starka grupper som inte vill låta en israelisk stat existera. Och så länge det inte finns någon vilja från Israel så att något händer så får också de extrema grupperna på den palestinska sidan ökat stöd. Därför att det viktigt att ge stöd åt de grupper som vill skapa en fredlig existens sida vid sida, och visa att den vägen leder mot något och att inte utvecklingen står stilla. Det svenska erkännandet av den Palestinska staten är ett viktigt steg i rätt riktning. Sedan finns det dom som inte vill ha två fredliga stater sida vid sida. Från extremhögern är det alltså fortsatt den vanliga visan där det nu är judehatande extremister som tagit över. Här är några exempel: Ett, Två och Tre. Alla muslimer är hemska, och allra hemskast är de som vill försvara sitt land mot en Israelisk ockupation.

EU:s flagga
» EU-Byråkrati: Två ord som är bra för att beskriva EU:s verksamhet är "Bidrag" och "Byråkrati". Och kombinerar man dessa båda företeelser så kan man få ett rejält gott skratt på den Europeiska Unionens bekostnad. Jag läser i bladet om politikerna i Västerbotten som genomförde ett regionalt projekt med bidrag från EU. Projektet avslutades med en tidningsbilaga som publicerades i ett antal tidningar i både Sverige och Finland. Men, det var nu som det stora misstaget gjordes. När man genomför projekt med bidrag från EU så ska det också berättas att det är just EU som bidragit med slantar. Och detta är mycket väl reglerat. Regionalprojektet är nämligen inte bara ett regionalprojekt, det är också ett propagandaprojekt för just den Europeiska Unionen. Om det framgår att EU bidragit med slantar så blir ju också EU populärare - tror man. Men den som layoutade tidningsbilagan gjorde ett misstag. Den EU-flagga som prydde informationen om att EU hostat upp slantar blev för liten. Den blev jätteliten! Hela 0,3 mm för liten! Inte 3 cm, inte 3 mm, men 0,3 mm. Hur som helst tog det fyr hos EU-byråkraterna. Som straff drog man in 300.000 kronor av stödpengarna. Förhoppningsvis sparade man i varje fall in lite trycksvärta... Jag vill poängtera att bloggen Sven Tycker görs helt utan bidrag från EU, alltså kan jag publicera EU-flaggan i vilket format jag vill och i vilket utförande jag vill utan att man drar in några stödpengar. Fast jag kanske stäms istället för vanhedrande av statssymbol? Läs i Helsingborgs Dagblad eller i massor av andra tidningar.

» Bedragare del 21: Så är dom då igång igen, bedragarna. Finns det verkligen någon som tror på att någon lottar ut 1 miljon dollar till Facebook-användare? Hur som helst fick jag ett gott skratt i går på kvällen när det här mejlet trillade in i lådan:

Kära Facebook user,

Facebook-teamet vill informera er och gratulera er för att utvecklas till vår 2014 Facebook Rewards vinnare.

Den Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är ett automatiserat program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har blivit godkänd för att göra anspråk på en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande detaljer:

Facebook
Vinnande belopp: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Sats: TFB 12329317635197437-februari / 2012
Ref Nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Den Facebook Rewards-programmet är stolt sponsrad av Facebook-ledningen. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.

För att få din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: todd_jackson123@hotmail.com
Du måste fylla i nedanstående formulär:

Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook ?:

Vänligen fyll i formuläret ovan, och skicka det till programansvarig med nedanstående uppgifter
E-post: todd_jackson123@hotmail.com

Namn på Facebook belöningar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: Kontant Release Department.
Position: DIRECTOR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programansvarig kontakta dig med information om hur du kan göra anspråk på prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan några förpliktelser eller förhör.

För din säkerhet, rekommenderas du att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Lämna inte ut ditt vinnande uppgifter till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika omotiverade missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla medlemmar och anställda i Facebook Team. Se till att skicka dina synpunkter eller frågor till Mr Todd Jackson, på sin e-post: todd_jackson123@hotmail.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andreas,
Programansvarig,
Facebook Rewards Program,
2014. ensamrätt.

Jag har roat mig med att svara på mejlet - från min slask-e-post. Men än så länge har inget svar kommit. Som vanligt är de här Google-översatta mejlen komiska. - "Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör"? Haha!

Inga kommentarer: