tisdag 21 oktober 2014

Mer pengar

Svenska Freds
» Fortsatt jakt på budgetubåtar: Den militära aktiviteten i Stockholms skärgård i jakten på ryska ubåtar fortsätter i oförminskad skala. Ja, så framställs det i varje fall. Vi vet för det första inte om det har funnits något. Vi vet inte vad detta har varit för något. Vi vet alltså inte om det varit en rysk ubåt. Så framställer media det också. Men sedan ska man kommentera det hela, och då plötsligt är det helt självklart att det har varit en rysk ubåt. Ibland blir det komiskt. Som när det berättades om att man jagade en mörkklädd man som ju naturligtvis var en rysk spion som från land bistod sin kollega. Fast den mörkklädda mannen var tydligen fritidsfiskaren Ove. Eller när Expressen berättade om "tungt beväpnade militär" men som visade sig vara journalister från kollegan Dagens Nyheter. Någon råkade berätta om en spännande likhet. Den tidigare mest intensiva ubåtsjakten var väl den i Hårsfjärden. Denna inträffade i början av oktober 1982. Vad hände just då? Jo, en socialdemokratisk regering under Olof Palme tillträdde och ersatte en borgerlig regering under Torbjörn Fälldin. Men det måste vara en ren tillfällighet att ryssarna skickar in ubåtar i Stockholms skärgård när Sossarna tar över efter borgerliga regeringar. Eller också vill dom att Sverige ökar sina försvarsanslag så att den svenska militären får bättre resurser? För övrigt hör jag att vår sydliga granne Danmark inte har någon som helst kapacitet till utbåtsjakt. Noll! En intressant faktor är det faktum att Sverige i dag saknar helikoptrar för ubåtsjakt. Sverige beställde nya sådana 2001 och leveransen av dessa måste ha satt nytt världsrekord i försening. Dom skulle varit levererade 2009, och det var också strax efter detta som den borgerliga regeringen beslutade att sälja de helikoptrar som fanns. Senaste budet om när helikoptrarna ska levereras är 2020! Det tar alltså 20 år - minst! Jag tror jag fortsätter att främst tro på budgetubåtar!

Sverigedemokraternas bakgrund
» Dagens Sverigedumokrat: Jag utser Björn Söder till dagens Sverigedumokrat. Titta på det här klippet som visar en debatt i norsk TV nyligen där Björn Söder från svenska Sverigedemokraterna debatterar med bland annat företrädare för norska Fremskrittspartiet och Høyre som ju bildat en koalitionsregering i Norge. Och vad dom tycker om svenska Sverigedumokraterna är det inte svårt att förstå. Inte ens Fremskrittspartiet verkar vilja ta i SD med tång. Det påpekas tydligt att SD har sin bakgrund i tydligt rasistiska och nazistiska kretsar. Och det var under denna period som Jimmie Åkesson och de andra i dagens ledning valde att ansluta sig till Sverigedumokraterna. Björn Söder har mycket svårt att försvara sig - och det förstår vi eftersom det inte finns så mycket försvar. SD:s bakgrund är uppenbart brun. Och dagens ledning valde att gå med i ett parti som var uppenbart brunt. Sedan kvittar det att man i dag utåt försöker sudda ut denna skugga. Det går dåligt eftersom allt för många aktiva medlemmar är kvar i denna bruna sörja.

Carl Bildt
» Calle Stropps nya karriär: Tydligen ska Calle Str... f'låt Bildt satsa på en ny karriär som TV-kändis. Expressen och Svenska Dagbladet med flera berättar att Calle ska ställa upp i SVT:s program Kändisbarnvakten. Tillsammans med t.ex. Anders Bagge, Tobbe Trollkarl, Christer Fuglesang och Sean Banan ska han passa barn för SVT:s Barnkanalen. Fast jag läser att han inte hade så mycket tid för det hela. Ofta fick hans personal på departementet hoppa in istället. T.ex pressekreteraren. Och det hela var tydligen inte så poppis bland barnen heller. - "Nu ligger han på betyg zero, alltså noll" kommentarade 11-åriga Oriana det hela. Skulle kanske inte återinfört betygen... Kanske dags att gå i pension nu. Förr eller senare måste du det Calle!

» Bedragare del 27: I dag har min epostlåda fyllts av mejl från någon som tydligen inte alls fått sova under natten. Minst sex likadana mejl har det kommit. Med rubriken "Re: Purchase#: 01929", fast med olika siffror. Och med olika avsändare med mer eller mindre tydliga kvinnliga namn. Tydligen har deras karl fått några verkliga kraftpiller så att dom inte fått sova.

Hello sven,

This night was THE NIGHT! I didn’t sleep at all; I couldn’t have enough of my hot April! The male power pills I ordered online really work – you do not have to doubt any more. Talk to you later in person for more detail.

Thanks again!

On Tue, 21 Oct 2014 09:40:59 +0200, sven@swl.nu wrote:

Purchase#: 01929

Pa was his manager and promoter. ABA to be the PBL's seventh team for the 2012 season. The auditory system of the fetus is fully functional about twenty weeks after conception. The coaster collided with another vessel and sank. The LTTE cadres including their leader V. Streets began to be paved as the city expanded north. There, a woman is poisoned from drinking wine, but her wine was given after someone else took a drink already. David Hasselhoff in 2009. Oh that this too, too solid flesh would melt. Original production was scheduled to be limited to 150 pieces world wide, but only 15 were ever built. They were not the first. His parents were an unmarried couple who had separated before he was born. 0982b3d3c301cc8cc1db4683ebe8 In these messages she reported that Jesus provided her with lessons about His love and mercy and preached humility.

Fast jag ska erkänna att det där långa sista stycket begriper jag inte syftet med. Men det är väl bara jag som är dum?

Inga kommentarer: