söndag 19 oktober 2014

En regnig dag

Opartisk näringslivsföreträdare
» Avskaffa den politiska demokratin: Ja, ungefär så skriver Moderata Svenska Dagbladets ledarskribent Tove Lifvendahl när hon i dag under rubriken "Prislappen avgör politiken" berättar om hur elaka våra politiker är mot Näringslivet - som ju alltid vet bäst. Hon börjar med det här stycket: - "Det stormar, blåser och pyser. Företagen rasar. Tagna på sängen. Besvikelsen från näringslivet är stor. Dråpslag. Efter den nya regeringens två första veckor på jobbet fälls på flera håll bittra och upprörda kommentarer från Sveriges stora och små jobbskapare. Man frestas att säga: Förlåt, men vad hade ni egentligen väntat er?" Allt för ofta är det konflikter mellan våra politiker och Näringslivet, där politikerna inte förstår Näringslivet (eller kanske inte vill förstå). Svenskt Näringsliv är inte alls ett särintresse som andra, som moderata företrädare kallade det. Fackliga organisationer, miljöorganisationer osv är särintressen. Svenskt Näringsliv inte ett särintresse. Dom vet nämligen alltid bäst och allt dom gör är för allas bästa, inte för deras eget bästa. Och det är alltså en grov skandal att politikerna inte inser detta utan bara pratar snällt med Näringslivet, och sedan har dom den stora oförskämdhetern att fatta beslut som går emot Näringslivets vilja. I Tove Lifvendahls idealsamhälle behövs inte några folkvalda politiker. Det räcker med några tjänstemän som utför beslut i enlighet med Näringslivets önskemål. Dessa önskemål är ju inget särintresse för kapitalägare eller företagare i allmänhet. Så egoistiska är inte företagare och företagsledare utan de önskemål dom har är för allas bästa. Och skulle någon drabbas negativt - ja då får dom banne mig skylla sig själva. Avskaffa den politiska demokratin och inför kapitalets diktatur!

Miljöpartiet
» Dagens väljarundersökning: I dag är det dags för Svenska Dagbladet att presentera sin väljarundersökning, som görs av Sifo. I denna kan vi se att de tre stora vinnarna är Miljöpartiet på 10,0 (+3,1 sedan valet), Vänsterpartiet på 7,1% (+1,4) och Moderaterna med 24,7% (+1,4). Uppenbart är dock att det är Socialdemokraterna som förlorat på kort sikt på den nya Samarbetsregeringen eftersom MP:s och V:s ökning kommer från Socialdemokraterna som får 26,6% (-4,4). För övrigt tappar även Folkpartiet med 4,9% (-0,6) och Sverigedumokraterna med 12,4% (-0,5). Stilla står Centerpartiet med 6,1% (0), Kristdemokraterna med 4,5% (-0,1) och Feministiskt Initiativ med 3,0% (-0,1). Enkelt uttryckt har de Rödgröna partierna oförändrat stöd medan Högeralliansen har en mindre uppgång - på Sverigedumokraternas bekostnad. Uppenbart är också att det tydligen var positivt för Moderaterna att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg avgår. Att dessutom Filippa Reinfeldt blev sårad och också lämnade in när hon förlorade en partiomröstning kan inte ha påverkat eftersom undersökningen i princip gjordes innan detta skedde. Oh, vad jag älskar siffror!

Syriens flagga
» Dagens beröm: Det är svensk flyktingpolitik som får beröm. Den canadensiska välansedda nättidningen Huffington Post ger beröm till Sverige för mottagandet av flyktingar från Syrien och ser Sverige som ett föredöme. Medan de flesta länder gör vad dom kan för att hålla grindarna låsta och förhindra att flyktingar tar sig in så har Sverige accepterat en stor grupp flyktingar från Syrien. Enligt Huff Post står Sverige för 60% av mottagandet av syrier för hela EU. Och det är 10 gånger så många som Canada accepterat. Om alla länder tog lika stort ansvar skulle påfrestningen på några enskilda stater bli mycket mindre. När det gäller internt i Sverige så om alla kommuner tog sitt ansvar och bidrog efter sin egen förmåga så skulle inte heller den lilla skara kommuner som i dag tar ett stort ansvar få så stora problem. Men det är en stor grupp rika och välmående (ofta Moderatstyrda...) kommuner som gör allt dom kan för att slippa ta något ansvar. Och detta har fått fortsätta år efter år eftersom tidigare ansvarig minister, Moderaten Tobias Billström, inte velat / vågat säga ifrån på allvar. Jag har en stor förhoppning att maktskiftet innebär en förändring på den punkten. Vi ska sträcka på oss, vi får beröm! Sedan kan man ju läsa kommentarerna till artikeln och bli mörkrädd över vilka lögner som sprids från islamofober och rasister i allmänhet.

Google
» Bedragare del 25: Jodå, dom ger sig aldrig dessa bedragare. Dagens mejl kommer från Google Inc [p.wysmulski@pollub.pl]. Fast det känns lite mystiskt att Google skulle skicka ut mejl från någon privatperson på något polskt universitet.

Dear Google User,
Congratulations for emerging as one of our winners, view attached document for details.

Eric E. Schmidt

Bifogade filer: GOOGLE PLUS.doc? (246 kB?)

Jag tror att jag låter bli att klicka på det bifogade .doc? dokumentet som kanske är 246 kB stort. Pollub.pl leder tydligen till Lublin University of Technology. Kan dom vara sponsrade av Google? Hur som helst så struntar jag i att klicka på bilagan. Till skräplådan!

Anders Borg har smakat på ölen Anders
» En bitter svensk: Har ni testat ölen Anders? Det har inte jag gjort, jag tillhör den grupp i mänskligheten som inte har förstått mig på öl överhuvudtaget, det smakar ju bara beskt. Men trots denna syn på saken kan jag inte annat än skratta när jag läser om ölen Anders från bryggeriet Qvänum Mat och malt. - "Vi tänkte att det var en jädra gubbe och gjorde en öl som vi döpte till Anders - en bitter svensk" förklarar man namnet med. Den där "jädrans gubben" är ingen mindre än förre moderata finansministern Anders Borg. Och detta sedan han tidigare i år ifrågasatt de svenska reglerna för att bygga på jordbruksmark och konstaterat: - "Jag tror inte att svenskt jordbruk överlever som industri". Alltså valde Qvänum Mat och malt att döpa sin nya öl till Anders som "en hyllning till svenska bönder". Ursprungligen läst i tidningen Fokus. Själv tycker jag att Anders Borg snarare är "överskattad" än en "jädrans gubbe".

Inga kommentarer: