onsdag 29 oktober 2014

Palestina, Pontus och personlig service

Arbeta för fred - erkänn Palestina
» Dagens citat, eller en uppmaning till Jan Björklund: Jag tror att jag väljer f.d. majoren Jan Björklunds reaktion på ett svenskt erkännande av Palestina som dagens citat: - "Det gör att Sverige nu kommer att framstå som ett land som ensidigt tar ställning för ena partnern i konflikten mellan Israel och Palestina". Jan Björklunds skolpolitik har ju inte präglats att förmåga att se båda sidor av något. Här är det samma fenomen. För att försöka förstå hur Jan Björklund tänker, så ska jag försöka dela upp det. Om Sverige erkänner Israel men inte Palestina så är vi neutrala? Det är ju så det är i dag. Om Sverige erkänner både Israel och Palestina så tar vi ställning för den ena parten - Palestina? Ursäkta mig Jan Björklund, men jag får inte ihop detta. Om vi bara erkänner den ena parten tycker jag det tyder på att vi tar ställning för just den parten. Om vi erkänner båda parterna så tar vi väl INTE ställning för den ena parten utan vill att dom behandlas på samma sätt. Snälla Jan Björklund tänk efter en gång till, och fundera då på om du ska ompröva dina ståndpunkter. Antingen konstaterar du att du i själva verket vill ta ställning för en part (Israel) och motarbeta den andra parten (Palestina). Det innebär att du då också tycker att den israeliska ockupationen av Västbanken och byggandet av bosättningar på exproprierad mark är ett korrekt handlande i enlighet med internationella lagar. Eller också byter du ståndpunkt och inser att ett erkännande av Palestina är ett sätt att ta ställning för en fredlig uppgörelse mellan två lika mycket värda parter. Jan Björklund - tänk innan du uttalar dig!

» Såpan Pontus: SVT:s Sydnytt sände i dag sitt reportage om vår lokala Moderattopp, Pontus Pålsson. Under många år har kommunens personal sett honom som ett arbetsmiljöproblem. Det handlar om trakasserier och förföljelse av personalen. Det har gått så långt att man vägrat att lämna ut nyckel till lokalerna till honom och möten hålls på andra ställen för att personalen ska slippa träffa honom. Pontus Pålsson förstår ingenting! Och Moderaterna regionalt har fullt förtroende för honom. Och detta trots att problemen även finns internt inom Moderaterna här i Åstorp. Där flera tidigare ledande Moderater har gett upp och lämnat politiken. Senaste kapitlet är att Pontus Pålsson polisanmälts för brott mot Grundlagen sedan han försökt forska efter vilka av kommunens personal som haft kontakt med media. Men som sagt, Moderaterna regionalt i Skåne har kvar sitt förtroende. Kan detta bero på att Pontus mamma är ledande moderat. Tidigare riksdagsledamot och numera landshövding i Skåne?

Åstorp - Söderåsstaden

Åstorp - Söderåsstaden

Arbetsförmedlingen
» Centraliseringen fortsätter: Det är tydligen dax för nästa led i att avveckla offentlig service i Hela landet. Arbetsförmedlingen ska centralisera sin verksamhet till större städer och ett 100-tal lokalkontor runt om i landet ska läggas ner. Arbetssökande ska tydligen hänvisas till kontakter via dator och telefon. Att få prata med en helt vanlig levande människa är inte aktuellt längre. Det är ett antal år sedan Försäkringskassan gjorde detta. Och att få träffa en levande Fk-anställd är inte många förunnat i dag. Fram tills nu har Försäkringskassan ofta hyrt in sig på Arbetsförmedlingen när dom har behövt göra personliga utredningar på mindre orter. Undrar var dom ska hyra in sig i fortsättningen? Det är uppenbart att vi som är så korkade att vi valt att bosätta oss i mindre kommuner vi får faktiskt skylla oss själva. Att inbilla oss att det ska finnas offentliga arbetsplatser på hemorten kan vi glömma. Det finns ju datorer... Jag får vara glad att jag har jobb och inte har så många år till pension. Jag hoppas slippa förnyad kontakt med Arbetsförmedlingen.

» Bedragare del 34: Tänk vilken tur jag har som använder mig av Google! Antagligen går Google så bra ekonomiskt att man vill lotta ut pengar till oss som är så snälla att vi använder oss av Googles tjänster.

Google

Dear Google User.

Attached to this email is your anniversary notification for being an active user of Google.

Sincerely.
Lawrence "Larry" Page
Co-founder and CEO of Google Inc™

Om jag ska vara uppriktig så undrar jag om det går att vara aktiv på Internet UTAN att tvingas komma i kontakt med Google regelbundet. Dvs att bli Google-användare. Det är inte lätt att slippa. Även om man t.ex. har gjort ett val att INTE använda Google Chrome så är den helt plötsligt installerad på datorn. Den slinker med när man installerar annat om man inte läser väldigt noga. Jag tvivlar på att jag får något för mitt användande av Google. Fast jag undrar vad dom är ute efter?

Inga kommentarer: