fredag 12 september 2014

Smått och Stort

» Lokala kommentarer: Det känns som om det inte blir något bra val för Moderaterna här i Åstorp det här året. Helsingborgs Dagblad spekulerar i hur det kan se ut efter valet med styrandet av Åstorps kommun. De två senaste perioderna har kommunen styrts av ett samarbete mellan Socialdemokraterna + Centern. Och där i huvudsak Moderaterna utgjort opposition. Men det är uppenbart att Moderaternas starke man Pontus Pålsson inte är något dragplåster. Tvärtom! Läs gärna Sven Tycker den 14-15 juni. Mannens framfart har fått flera Moderater att hoppa av. Och av kommentarerna till artikeln så finns det fler som hoppar av det moderata tåget. Den intressanta frågan är vilka som gynnas av protesterna? Själv känner jag en viss ånger att jag inte var villig att sätta upp mig på en lista i kommunvalet. Slutresultatet blev ju tyvärr att det inte finns någon lista för Vänsterpartiet i Åstorp. Och hade det bara funnits en lista att rösta på så hade det kanske kunnat resultera i ett mandat. Och det mandatet hade nog behövts som en spark från vänster på Socialdemokratin. Men gjort är gjort!

Åstorp från ovan

Mitt älskade Åstorp från ovan

De sanna Moderaterna
» Anders Borgs bluff: Ett av vår moderata finansminister Anders Borgs svar är att den svenska tillväxten är så unik, och att det är denna tillväxten som betalar för allt. Och han brukar skryta med hur bra tillväxt den svenska ekonomin har. Men, en granskning av verkligheten visar på något annat. Det är riktigt att den svenska BNP:n stigit. Men, om man tar hänsyn till inflation och till att Sverige fått fler innevånare så visar det sig att vi inte alls har haft någon tillväxt. Den svenska BNP:n per capita, och med hänsyn till inflationen, har helt enkelt inte förändrats sedan Anders Borg fick makten. Tittar man på en statistikkurva så kan man se att vi haft en stadig ökning varje år av BNP per capita från ca 250.000 år 1993 till 375.00 år 2007. Sedan hade Anders Borgs inflytande börjat få effekt. År 2009 sjönk beloppet till under 350.00 för att sedan återvände upp 2010 och där ligger den kvar sedan dess. Då är beloppen omräknade till 2013 års värde. Det är alltså alla invandrare och barn som växer upp och som konsumerar och producerar som får BNP att växa. Inte att vi blir effektivare eller något sådant. Anders Borg kan alltså tacka invandringen för att han har en siffra att skryta med. Och faktum är att den andra siffran han skryter med, dvs att det är 300.000 fler som jobbar i dag beror på samma sak. Det beror alltså också på att vi helt enkelt blivit fler innevånare som konsumerar och producerar. Däremot är det en större andel av befolkningen som saknar jobb. Det som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt i valrörelsen 2006 kallade "Massarbetslöshet" har blivit "Ännu mer massarbetslöshet" tills i dag. Men det ordet vill man från Moderaterna inte diskutera i dag. Jag har fortfarande inte fått något svar från Moderaterna på min förfrågan om vad vi ska kalla det i dag. Eftersom "Massarbetslösheten" blivit ännu högre. Men jag förstår om Moderaterna inte vill svara. Alla former av frågor pratas bort med undanflykter. Ge Anders och Fredrik respass på söndag så att vi kan få fart på den svenska ekonomin igen!

De sanna Sverigedemokraterna
» Speldjävulen: Ekoredaktionen avslöjar i dag att Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson är spelberoende. Bara i år har han tillsammans med sin sambo spelat bort en halv miljon kronor på olika nätkasinon. Och naturligtvis kan man tycka, som en hel del upprörda Sverigedemokrater, att detta är en privatsak. Men det är också en fråga om vilket förtroende man kan ha för någon som söker makt och inflytande över svenska folkets väl och ve. Har han den moral och den kraft som krävs eller är han helt enkelt för svag för att kunna axla den typen av förtroende. Kan man spela bort flera normala månadslöner på en halvtimme så spelar man inte bara för att det är kul och som ett tidsfördriv. Då är man spelberoende. Man har helt enkelt ett missbruksproblem som kräver någon form av åtgärd eller vård. Jag tycker att Jimmie Åkesson snarast efter valrörelsen ska söka kontakt med vården och få hjälp med sitt spelberoende. Det är ett svårt missbruksproblem som man inte lätt tar sig ur. Till slut tar slantarna att spela för slut, men spelbegäret finns faktiskt kvar. Och det är många som hittat på både den ena och den andra dumheten för att finansiera missbruket och hamnat i en katastrofal situation när det avslöjats. Sök vård Jimmie! Dessutom sätter det strålkastaren på att Jimmie Åkesson är en av vårt lands bäst betalda politiker. I motsats till övriga partier så får han dubbelt betalt. Dvs både skattebetalarna som betalar honom en bra lön för ett heltidsarbete som Riksdagspolitiker. Men DESSUTOM plockar han ut en till rejäl heltidslön som partiledare. DET gör inte dom andra partiledarna. Ta kontakt med Spelberoendes Riksförbund, det finns lokalavdelningar på olika håll.

» Vi måste ändra: En av de frågor som man från Moderaterna i Stockholm kör hårt med i sin kampanj är att rädda Bromma flygplats. Svenska Dagbladets ledarskribent tycker att valet är enkelt och väljer ut lämpliga frågor som han tycker vi ska diskutera, och utelämnar andra som borde diskuteras. T.ex. tycker han att den ryska "aggressionen" mot Ukraina är ett argument för rejält med mer pengar till militären. Fast han säger inget om vår utrikesministers stöd till en regim med starka fascistiska inslag. Och han vill gärna diskutera att flera fått jobb, men inte vad vi ska kalla arbetslösheten som ökat sedan den var Massarbetslöshet. Vi kan alltså lätt avfärda hans tankar som en partsinlaga för dom som betalar hans lön. Men han tog faktiskt inte upp Bromma flygplats framtid. Så det tänkte jag göra. Min morfar levde de sista åren i Sundbyberg. Och han berättade flera gånger när jag besökte honom på Lötsjögården att man lovat att Bromma stängdes när Arlanda var igång. Så har det inte blivit. Istället görs allt för att underlätta för flyget och ytterligare öka flygandet. Det är vansinne med en flygplats mitt inne i bebyggelsen! Stäng Bromma och öka intresset för ett mer miljövänligt sätt att resa. Här under ser ni hur mycket utsläpp som olika resor förorsakar. Kan du fortsätta flyga om det inte är absolut nödvändigt med gott samvete?

Utsläpp från resor

Stäng Bromma flygplats

» Det är farligt med för mycket slantar: Jag läser att två välbetalda "finansvalpar" i Stockholm med rejäla inkomster kört ihjäl sig sedan dom vrålat fram på motorvägen i mer än 200 km/tim i deras exklusiva och dyra sportbil. Det hade nog varit säkrare att inte haft så extrema inkomster i finansvärlden som man sedan måste visa bevis för, så hade dom kanske levt i dag.

Inga kommentarer: