fredag 26 september 2014

Om Kungliga Huvudstaden med mera

Stockholm
» Nästan alla svenskar bor (inte) i Stockholm: I onsdagens Aftonbladet konstaterar Peter Kadhammar att Sverige blir allt mer Stockholmsfixerat. Medias bevakning av det Sverige som finns utanför Stockholm blir allt sämre. Hela debatten om vårt samhälle styrs av Stockholm, och intresset för vad som sker utanför tullarna är minimalt. Peter Kadhammar konstaterar att en del av SD:s framgångar ligger i just detta. Och jag tror han har rätt. De som inte är intressanta för den Stockholmselit som styr och ställer är helt enkelt förbannade över detta. Och ser inte att någon av de stora "blocken" har någon vilja att ändra på detta. Rikstäckande medias bevakning av världen utanför Stockholm har under årens lopp nästan helt raderats. Det är här vi kan hitta roten till det hat mot 08:or och Fjollträsk som finns. Till Stockholmarna kan jag berätta att de flesta svenskar faktiskt bor på annat håll i vårt avlånga land. Det finns något som heter Norrland, det är den till ytan största delen av Sverige. Och där finns inte bara renar och några enstaka samer. I Skåne längst ner i Sverige bor lika många människor som i Stockholm. Bara som en upplysning!

» Bedragare del 19: Ska man tolka det som personligt, att Lorie vet att jag börjar bli till åren kommen och kanske behöver vissa piller som hjälp? Hur som helst så uppkommer misstanke nummer ett redan när man inte ens kan påbörja texten med stor bokstav. Del två när man inte ens vet vad jag heter. Och sedan fortsätter det... Alla lustiga försök att smita förbi olika Spam-filter genom att stava Viagra på underliga vis är ganska komiska. VIAgr är en inte ovanlig metod. Hur som helst kommer jag inte ihåg Lorie, antagligen har jag inte lagt hennes tidigare mejl på minnet. För övrigt undrar jag vad det är som skickas som airmail. Är det mejlet eller leveranserna?

hello tycker, do you remember me? You know where I buy all necessary meds ( incl. VIAgr..... you know it :-) ) with 65% discount?
Don't tell to anyone! Use this link

--
Lorie Bean
Sent with Airmail

Fast jag förstår inte varför jag inte får berätta för någon. Vill dom inte ha reklam? För övrigt verkar länken leda till Ryssland... Antagligen en Google-översättning?

Mobilberoende
» Den nya idealprodukten: Människans mobilberoende tar sig många komiska uttryck. Jag läste någonstans om en kinesisk stad som byggt en speciell trottoar för alla de som går omkring totalt nedsjunkna i sina mobiltelefoner så att dom är helt okunniga om sin omgivning. Redan första helgen sålde Apple 10 miljoner av sin nya IPhone 6 till människor som absolut MÅSTE ha det senaste. En ganska sjuk företeelse. Men det mest komiska är nog den nya konkurrenten till IPhone, NoPhone. Denna väger ca 80-100 gram, har inget batteri som tar slut, inget operativsystem eller appar som kräver ständiga uppdateringar, helt okrossbar och helt vattentålig. Dessutom tappar den aldrig nätkontakten. Men den ger dig ett rektangelformat plaststycke som du ständigt kan hålla i handen men samtidigt kan du vara kontaktbar för omgivningen. Jag måste absolut ha senaste versionen av NoPhone att skryta med! För övrigt väntar jag bara på den dag då direktanslutning kan opereras in i handen så att man inte riskerar att tappa mobilen.

Inga kommentarer: