tisdag 9 september 2014

Angeles Bermudez Svankvist

De nya Moderaterna
» Fantastiskt bra rekrytering: Det var den dåvarande Moderata Arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins omdöme när han 2008 presenterade Angeles Bermudez Svankvist som ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Det tog några år innan man insåg att rekryteringen var ett fiasko - precis som Sven Otto Littorin själv också visade sig vara. För ett drygt år sedan fick hon sparken och placerades på departementet i ett år med full lön. - "Ingen vann, alla förlorade. Jag vann! För jag är på Sturebadet och tränar med full lön" var hennes kommentar till att ha fått sparken och kunde sitta av tiden i ett år - på Sturebadet. Angeles Bermudez Svankvist har varit en snäll, trogen och populär Moderat långt innan hon hamnade på Arbetsförmedlingen för att administrera den Moderata utslagningen med FAS3-terapi. Hur som helst har tydligen året nu gått och damen ska försörja sig på något annat än skattebetalarna. Så då fick det tydligen bli skattebetalarna ändå. HD berättar att Angeles Bermudez Svankvist nu gått in som delägare i företaget Öresundsbemanning här i Åstorp. Ett av dessa tveksamma bolag som tjänar slantar på att sysselsätta FAS3-deltagare med att t.ex. sortera godis. HD visar på bild hur Angeles Bermudez Svankvist lämnar Öresundsbemannings lokaler här på Storgatan i Åstorp. Ett företag som inte gör oss Åstorpare stolta. - "Fantastiskt bra rekrytering" är väl antagligen kommentaren från Öresundsbemanning också. Hon har uppenbarligen hjälpt företaget en tid som konsult - något som dom verkar vilja förneka. Byt ut den här Högerregeringen! Läs om bakgrunden hos Aftonbladet.

De sanna Sverigedemokraterna
» Nästa SD-klavertramp: Egentligen känns det taskigt att påpeka varje gång någon Sverigedemokrat visar sig ha trampat i klaveret. Men partiet är fyllt av klantaschlen med vidriga åsikter och snuskig syn på andra människor. Ett av de senare exemplen är SD:s starke man i Stockholm, Christoffer Dulny, som visar sig ha spritt sina vidriga SD-åsikter anonymt under många år på den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat, en kloak på nätet, som SD:s höjdaren Kent Ekeroth bland annat ansvarar för finansieringen av. Att titta på intervjun i SVT där han ska försöka bortförklara varför han i åravis anonymt spritt skiten är faktiskt pinsamt för Sverigedemokraterna i synnerhet och för mänskligheten i allmänhet. Nu har han, precis som många andra, tvingats avgå när han avslöjats. Skulle man tvinga alla Sverigedemokrater med rasistiska eller andra vidriga åsikter att avgå så blir ju partiet tomt! Men som någon expert uttalade sig. Det påverkar inte stödet för partiet. Och det beror ju på att den grupp på cirka 10% som röstar på SD har ju dom här ljusskygga åsikterna. Och dom lämnar ju inte partiet för att det avslöjas att andra i partiet har samma åsikter.

Vänster för framtiden
» Väljarna tycker som Vänsterpartiet: Enligt en undersökning som Dagens Nyheter redovisar så är det Vänsterpartiet som har väljarnas förtroende när det gäller vinsterna i skolan. Sverige är ju unika i hela världen som tillåter privata skolor som finansieras med skattemedel att plocka ut vinster ur bolaget. Det är bara Chile som tillåter detta också. Och Chile är på väg att avskaffa systemet som infördes under Högerjuntans diktatur under Pinochet. Enligt undersökningen är det till och med inom Högeralliansens väljare bara en liten minoritet som kan acceptera att vinsterna plockas ut ur bolaget. Det varierar mellan 14% hos Folkpartiets väljare till 26% hos Centerns väljare. Observera att det alltså är dagens marknadsliberala Centern som går längst. Mellan 10-21% vill helt förbjuda vinsterna medan en majoritet av alla Högeralliansväljare anser att eventuella vinster ska återinvesteras i skolan. Bland de Rödgröna väljarna är det i stort sett ingen som kan acceptera utdelning av vinsterna utan istället är stödet mycket starkt för Vänsterpartiets Stopp! Hör du det Stefan Löfven?

Inga kommentarer: