lördag 23 augusti 2014

Om Moderater och medmänsklighet

Arbete ger frihet
» Om att hata arbetslöshet: Alla tycker illa om arbetslöshet. Nåja, nästan alla i varje fall. Men när man lyssnar på vår statsminister Fredrik Reinfeldt (och läser hans gamla bok Det sovande folket) så förstår man varför han inte tycker om arbetslöshet. Han tycker illa om arbetslöshet eftersom människor då inte producerar, för att dom försoffas och blir improduktiva. Dom kostar pengar. Borgerliga politiker, företagsledare och i synnerhet Moderater tycker illa om arbetslöshet för att det inte är bra för ekonomin. Men en liten arbetslöshet är bra, för om det råder brist på arbetskraft så stiger lönerna för fort. Det ska alltid finnas en liten grupp "reservarbetskraft" att ta till. Vänsterpolitiker däremot hatar arbetslöshet för vad den gör med människor. Den gör människor sjuka. Och det är här vi hittar argumenten för eller emot en generös och mänsklig Arbetslöshetsersättning. Högern vill ha ersättningen så låg som möjligt i tron att det får arbetslösa att börja jobba istället. Ersättningen behöver bara vara hög tillräckligt så att människor inte svälter ihjäl. Eller som Fredrik Reinfeldt skriver i sin bok Det sovande folket: - "Välfärdsstaten en omöjlig konstruktion" eller "Förutom skydd så att människor inte svälter ihjäl så ska ingen annan hjälp fås från det offentliga" eller "Inga bidrag ska skattefinansieras". Vänsterpolitiker däremot vill ha en generös A-kassa så att den som drabbas av arbetslöshet i varje fall inte behöver må dåligt för att pengarna inte räcker till mat och bostad under den övergångsperiod då man tvingas vara arbetslös. Politiker som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Annie Lööf osv tror att människor rent allmänt väljer arbetslöshet. Dom är övertygad om att människor inom den s.k. "Arbetarklassen" egentligen är arbetsslöa, lata och fifflande (i motsats till företagare och kapitalägare som alltid är energiska och ärliga). Vänsterpolitiker som Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt osv däremot tror på människan och vill därför bygga upp ett samhälle som fångar upp de som trillar mellan maskorna och t.ex. blir sjuka eller förlorar sitt jobb. Det är därför det går så här. Läs i Aftonbladet.

Rut jobbar inom RUT
» Det Moderata Bidragsghettot Danderyd: Vad som egentligen är "bidrag" är ju en intressant definitionsfråga. Är arbetslöshetsersättningen ett bidrag eller en försäkring? Är sjukpenningen ett bidrag eller en försäkring? Är föräldraförsäkringen ett bidrag eller en försäkring. Är ålderspensionen en form av försäkring eller ett bidrag? Är utbetald brandförsäkring på villan en försäkring eller ett bidrag? Det är många former av ersättningar som betalas ut på olika sätt. Arbetslöshetsersättningen och brandersättningen är båda en försäkring som man själv bestämmer om man ska teckna, som man betalar in en avgift till och så får man ut pengar om något händer. Sjukpenningen är också en form av försäkring. Deltagandet är obligatoriskt men avgiften betalas genom en sjukförsäkringsavgift som är pengar man avstått i löneförhandlingar och istället betalas in av arbetsgivaren till Staten. Men i den Moderata världen är Sjukpenning och A-kassa ett bidrag, men däremot inte Brandförsäkringen t.ex. Läs i Dagens Nyheter hur Fredrik Reinfeldt definierar vad som är ett bidrag: - "Jag tycker att ersättningar som man kan styra med riksdagsbeslut hur mycket som ska utbetalas, har karaktären av bidrag." I den Moderata världen är alltså A-kassa, Sjukpenning, Föräldrapenning, Vårdbidrag för handikappade barn, Brottsofferersättningar, Fredrik Reinfeldts egen lön, Kungafamiljens apanage osv bidrag. Alla dessa ersättningars storlek styrs ju av beslut i Riksdagen. Och detta innebär ju helt självklart att också RUT- och ROT-bidrag är just Bidrag. I Moderatghettot Danderyd är ROT- och RUT-bidragen högst i hela Sverige. Där har det totala genomsnittliga bidraget ökat från 2.603 kronor i månaden till 3.448 kronor i månaden på bara ett år. Dvs varje Danderydsbo får i genomsnitt drygt 40.000 kronor i bidrag från Staten (= alla andra skattebetalare). Finns det någon som har något att invända om vi kallar Danderyd för ett Bidragsghetto? Eller?

» Om vår varierande solidaritet: För några dagar sedan gjorde ju vår Moderata Statsminister Fredrik Reinfeldt ett utspel i valrörelsen där han berättade om hur dyrt för samhället den ökade flyktingströmmen blir. Motivet har det diskuterats en hel del om. Elaka debattörer menar att han gjorde utspelet för att skrämma väljare till Sverigedemokraterna och på så sätt förhindra de tre Rödgröna partierna från att få egen majoritet i valet. För faktum är att flyktingmottagandet skiljer sig en hel del mellan olika kommuner. I genomsnitt tar svenska kommuner emot 18 flyktingar per 1000 innevånare. Men det skiljer sig som sagt. Medan borgerligt styrda kommuner tar emot i snitt 13 flyktingar per 1000 innevånare tar vänsterstyrda kommuner emot i snitt 25 flyktingar per 1000 innevånare. Moderata skyltfönstret Danderyd utanför Stockholm tar emot 3,9 flyktingar per 1000 innevånare. Detta medan S-styrda Södertälje, också utanför Stockholm, tar emot 77,3 flyktingar per 1000 innevånare. Om ALLA tog sitt ansvar skulle problemet inte vara så stort. Men uppenbart är att vår Moderata Utvisningsminister Tobias "klavertrampet" Billström inte är villig att ta i med lite mer brösttoner mot sina kommunala partivänner. Tittar man i en tabell över kommunstatistik så kan vi se att det t.ex. finns 7 kommuner som ligger på ett flyktingmottagande under 2,0 per 1000 innevånare - alla med borgerligt styre. Bland de 50 kommunerna på bottenlistan hittar vi 2 (två) med vänsterstyre, på 28:e och 45:e plats. Läs hur Dagens Nyheter och Aftonbladet ser på saken. Och liva gärna upp dig med att läsa en intervju med Jimmie Åkesson, fast där blir man väl främst deprimerad. Han påstår att jag är Sverigeovänlig. Jag som är stolt över att vara svensk, stolt över att få leva i ett land där egoismen trots allt inte dominerar alltid. Stolt över att bo i ett land där ALLA är välkomna. En del nya invandrare, och andra likt de flesta i vårt land ättlingar till invandrare, som er bloggare.

Visa solidaritet

Inga kommentarer: