fredag 22 augusti 2014

Om att göra bort sig

» CUF räddade från att göra bort sig (mer än vanligt): Jag läser att Centerstudenterna i Stockholm planerat att i dag lansera en ny "falsk" Socialdemokratisk hemsida med rubriken "Stoppa invandringen". Sidan skulle se ut som en Socialdemokratisk sida, men skulle innehålla "främlingsfientliga" citat från Socialdemokratin. Allt från gamla citat från början av 1900-talet till moderna citat tagna ur sitt sammanhang. - T.ex. som "okunniga och förslöade stackare" beskrevs tydligen invandrare för 100 år sedan. Men när Centerstudenterna blev påminda om några citat från gamla Bondeförbundets partiprogram från 1933 så bestämde man sig för att lägga ner hela projektet. ALLA partier och grupper har en historia som innehåller värderingar och synpunkter som inte hör hemma i ett modernt samhälle. De politiska partierna har däremot varit mer eller mindre villiga att radera dessa värderingar och har även lyckats mer eller mindre bra. Vad var det då i gamla Centerns partiprogram som fick Centerstudenterna att blåsa av kampanjen? Jo, där stod det att det var en nationell uppgift att bevara "den svenska folkstammen" mot "inblandning av mindervärdiga utländska raselement" och att man skulle motverka invandring till Sverige av "icke önskvärda främlingar". Ridån ner!
Centerstudenter

Girig slipsnisse i bankpalatset
» Någon som är förvånad? När man läser tidningen på morgonen så händer det ibland att man blir förvånad över vad man läser. Men ibland blir man inte alls förvånad! Jag ser i dag att Svenska Dagbladets Näringslivsredaktion granskat vilka rekommendationer som de svenska bankerna gett för de aktier som man varit rådgivare till när aktien skulle lanseras. Och det slår inte fel, har banken deltagit i lanseringen av aktien så råder banken automatiskt sina kunder att köpa aktien. Och uppriktigt sagt kan jag inte förstå hur detta kan få en stor tidning som Svenska Dagbladet att ägna nästan ett helt uppslag åt att berätta detta. Det är väl helt självklart? - "Man biter inte den hand som föder en" som Aktiespararna kommenterar det med. Finns det verkligen någon som trodde att bankernas "råd" var opartiska råd? Bankernas "råd" har som syfte att banken ska få "råd" med högre utdelning till sina ägare - inget annat. Bankernas syfte är att vara giriga och slipsnissarna som sitter i bankpalatsen har bara en uppdragsgivare - bankens aktieägare.

» Vem ska bilda regering? Det har uppstått en infekterad debatt om vem som egentligen ska få försöka bilda en regering efter valet, och vem man ska släppa fram som regeringsbildare. Fredrik Reinfeldt verkar bli allt mer desperat och börjar inse att Högeralliansen troligen kommer att förlora valet. Men han vill inte förlora makten, och allt mer tyder på att han trots tidigare (uppriktiga?) löften om att inte göra sig beroende av Sverigedemokraterna så verkar han nu vara beredd till detta för att slippa tappa makten. Men egentligen är det hela en ganska självklar och enkel fråga. Jag tycker att det självklara är att det parti som vinner valet och blir störst ska först och främst få uppdrag att bilda en regering. Skulle detta parti inse att man inte har en möjlighet går budet till tvåan osv. Som t.ex. efter förra valet när Högeralliansen tillsammans (alltså Moderaterna + röstboskap) var större än de Rödgröna så fick partiledaren för Moderaterna bilda en regering. En Högeralliansregering som fungerat tack vare mer eller mindre aktivt och passivt stöd från Sverigedemokraterna. Skulle Socialdemokraterna bli största parti så är det också Stefan Löfvens uppgift att bilda en regering. Skulle Stefan Löfven anse att Socialdemokraterna tillsammans med de partier som kan tänkas stödja honom som regeringsbildare vara större än det alternativ som finns (dvs Högeralliansen) så är det också hans uppdrag. Skulle däremot Fredrik Reinfeldt och Högeralliansen anse att även Sverigedemokraterna ingår i detta block och att det innebär att Högerblocket är större än de Rödgröna så är det också dags att istället låta uppdraget gå till Fredrik Reinfeldt som tvåa. Det behöver inte vara svårare. Anser Fredrik Reinfeldt att SD ingår i hans underlag och detta underlag blir störst så är det hans uppdrag. Anser han inte att SD ingår i hans uppdrag utan Högeralliansen är mindre än det underlag som Stefan Löfven vill försöka använda så ska han hålla tyst!

Tack och Farväl hoppas vi snart

Inga kommentarer: