tisdag 12 augusti 2014

Folkpartister och Sverigedemokrater

» Folkpartiets skolklavertramp: Den f.d. Majoren men numera Skoltalibanen Jan Björklund har ju förvandlat Folkpartiet till ett enfrågeparti. Förvandlat skolan till en plugg- och disciplinanstalt! Alla problem med skolan skylls på Socialdemokraterna (trots att folkpartister under långa perioder haft ansvar för skolan i borgerliga regeringar och många av tidigare skolreformer genomfördes under Carl Bildts era). Däremot tar det alltid ytterligare några år innan hans egna reformer får någon effekt. Får han sitta kvar (måtte högre makter förhindra detta) kommer han fortfarande år 2020 säga att det tar några år till innan reformerna får effekt. Senaste utspelet från Skoltalibanen är att återinföra betyg i Ordning och uppförande. Kanske något som också skulle införas inom Högeralliansen eftersom utspelet inte har så stort stöd inom resten av den "eniga" Högeralliansen. Men uppenbart är att den svenska skolan har problem. Låt mig ta ett par exempel från Folkpartistiska kampanjer. I Bräcke kommun gick Folkpartiet ut med: - "Barnen och ungdommarna ger oss framtidstro". Fast det var förstås reklambyrån som inte kunde stava till ungdomar! På Gotland bjöd Folkpartiet in till: - "Val upptakt". Fast vi kan väl gissa att det egentligen handlar om "Valupptakt". Det där med särskrivning är ett vanligt problem för många -- inte bara folkpartister som utbildats i den socialdemokratiska Flumskolan. För övrigt har ni väl inte missat Folkpartiets kampanj: - "Rösta för skolan". Detta är bara ett anagram för: - "Förstöra skolan". För de som inte gått i den socialdemokratiska flumskolan utan utbildats på annat sätt så kan jag berätta att anagram innebär att kasta om bokstäverna i en annan följd och skapa ett annat ord. Det är alltså exakt samma bokstäver som används i "rösta för" som i "förstöra". Fast det finns dom som varje fall delvis gillar Skoltalibanen. - "En skolpolitik för verkligheten" sätter Svenska Dagbladet som rubrik. Och det är ju också ett sätt att beskriva verkligheten. Hipp Hurra för Skoltalibanen Jan Björklunds Pluggskola!

Förstöra skolan med Folkpartiet

Förstöra skolan med Folkpartiet

» Mer gränskränkningar: Dom har lite svårt för det där med territorialgränser dom där militärerna. Vi har ju nyligen haft ett antal kränkningar av de svenska gränserna av militär från olika länder. Ett amerikanskt spionplan flyg rakt över Gotland nyligen, men det berodde visst främst på missförstånd. Polska stridsflygplan kränkte de svenska gränserna nyligen. Men det var inget att bry sig om sade Carl Bildt, det var rent misstag. Och sedan har vi ju när ryska militärer kränker svenska gränser. Då är det alltid medvetet och en provokation. Antagligen ska det tolkas som att ryssar vet vad dom gör men det gör inte amerikaner eller polacker? Det senaste vi läser om är att en amerikansk U-båt kom in på ryskt vatten innan den jagades bort av ryssarna. Fast det framgår inte om det var medvetet eller av misstag. Men troligtvis var det inte medvetet eftersom det var en amerikansk U-båt. Dom gör ju misstag vilket inte ryssar gör. Vi kan ju dra paralleller till alla ryska ubåtar som var inne och spionerade i svenska vatten - eller om det nu var pruttande fiskstim...

SD = Rasister
» Sverigedemokraterna = Rasister: Detta var tydligen ett budskap som framfördes tryckt på T-tröjor av gruppen Teddybears under deras framträdande i TV4:s program Sommarkrysset i helgen. Och detta triggade verkligen igång SD:s ilskna svans av sympatiserande rasister. Genom att läsa ett litet urval av alla ilskna kommentarer på olika håll till gruppens tilltag så finns det gott om bevis för att Teddybears hade helt rätt. Så fort en Sverigedemokrat öppnar munnen så dröjer det inte många sekunder innan favoritämnet och den gemensamma nämnaren dyker fram. Det är alldeles för många "icke-svenskar" i Sverige. Vi kan inte ta emot fler invandrare. Dom förstör vårt samhälle. Dom är farliga. Den vita svensken är helt enkelt överlägsen alla dom andra. Eftersom jag själv härstammar från invandrare blir jag naturligtvis förolämpad. Det vi kallar "svenskt" är i själva verket i allmänhet importerat. Att folk flyttar runt i världen är inget nytt. Det har alltid hänt, och kommer att fortsätta. Att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti är alltså inget annat än sanningen. Läs här för att bara ta ett exempel. Och läs hur världen beskrivs på den Sverigedemokraterna mycket närstående sajten Avpixlat. Denna handlar i stort sett inte om annat än hur hemska invandrare (dvs icke-svenskar) är. Bakom sajten ligger Kent Ekeroth (mannen med järnstången) som sitter i SD:s partistyrelse. Han ser till att finansiera sajten och han "äger namnet". Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Och som ättling till invandrare (Valloner på 1600-talet) så ser jag partiet som ett hot mot medmänsklighet och mig själv.

Inga kommentarer: