söndag 31 augusti 2014

Privatisering och bidragssamhälle

Girigheten styr
» Det är groteskt mycket pengar: Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har låtit göra en opinionsundersökning om vad skåningarna tycker om den allt mer privatiserade sjukvården i Skåne. Något som ju är helt i linje med vad de styrande Moderaterna vill. Och det är klart att åsikterna är splittrade. Men av undersökningen kan vi utläsa att det är fler som tycker det är dåligt med den ökade privatiseringen än som är positiva till denna. 18% av skåningarna tycker att det är mycket dåligt och 21% att det är ganska dåligt. Dvs 39% är negativa. Färre, 31% är positiva. Av dessa är det 24% som tycker att det är ganska bra och 7% som tycker det är mycket bra. Det är nog så att det är dags för ett maktskifte i Skåne trots allt. Rubriken är tagen från ett citat av en av grundarna till en av dessa Riskkapitalfonder som tjänar just det, groteskt mycket pengar, på den ökade privatiseringen. Conni Jonsson, som är grundare av och ordförande i Riskkapitalfonden EQT, kommenterar alla de 100-tals miljoner i vinster som plockas ut ur bolagen med: - "Det är skitmycket pengar. Det är groteskt mycket pengar". Citatet är från boken De svenska riskkapitalisterna. Riskkapitalbolag som tjänar "groteskt" med miljoner på utförsäljningen av den svenska vården, skolan och omsorgen. Pengar som via olika trixande med bokföringen förs ut till skattesmitarparadis som Jersey och Guernsey. En av fonderna har på tre år plockat ut 312 miljoner vinstkronor till ägarna, ett annat 189 miljoner och ett tredje 144 miljoner kronor. Det här är skattesmitande och anonyma mångmiljonärer som tjänar "groteskt mycket pengar" på våra skattepengar. Utan att själva bidra. Det är dags för att sätta stopp för den utvecklingen!

» Högeralliansens kampanjtrupper: Regelbundna läsare av Sven Tycker har väl knappast missat att jag är mycket kritiskt till de subventioner av främst krog- och restaurangbranschen som den sänkta krogmomsen och de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar är. Och detta förklarar ju varför Visita (som är just krog- och restaurangbranschens företrädare) satsar tiotals miljoner på en kampanj för att trygga Fredrik Reinfeldt (och Annie Lööf) kvar vid makten. Kanske finns det en annan förklaring i att det är förre centerledaren Maud Olofsson som är ordförande för Visita. Och nuvarande centerledaren Annie Lööf är den ihärdigaste försvararen av subventionerna. Centerns och Visitas argument för subventionerna är att dom skapar jobb bland ungdomar. Oberoende utvärderingar har kommit fram till att ökningen är marginell och att de nya jobb som eventuellt skapats är mycket dyra jobb för skattebetalarna. Får restaurangbranschen bestämma har det däremot blivit tusentals nya jobb. Och för varje gång man yttrar sig så har antalet nya jobb ökat. Men när man granskat ett antal restaurangägare som gått ut offentligt och hotat med att dom kommer att bli tvungna att säga upp personal om momsen och arbetsgivaravgiften återställs så visar det sig att dom mycket ofta faktiskt inte har fler anställda nu än tidigare, snarare tvärtom. Antalet anställda har minskat samtidigt som bolagens vinster har ökat rejält. Vilket är precis vad kritikerna hävdat. Dvs att de sänkta arbetsgivaravgifterna och den sänkta krogmomsen inte har använts för att sänka priserna och anställa mer personal utan till att öka vinsterna. Läs här, här och här. Dra in subventionerna av restaurangnäringen och använd slantarna till att anställa folk där dom behövs, i vård, skola, omsorg och allmän samhällsservice. Miljarderna till restaurangbranschen ger många fler jobb där.

Svenska flaggan
» En stolt svensk: Som äkta svensk känner jag en enorm stolthet över att våra pojkar och flickor gett dessa blåvita finnar på moppen ordentligt under helgens Finnkamp. Pojkarna vann med 216 - 193, vilket var mer än förväntat. Och flickorna vann med 206 - 204, vilket inte ens var väntat. Mitt blågula hjärta bultar extra mycket efter denna utklassning av dessa halvryssar som ju inte ens kan prata begripligt. Heja Sverige! Vi är bäst i världen - på allt. (OBS detta är ironi...)

» En del har slantar: Jag ser att Knugen köpt sig en ny Ferrari, en 599GTB. Troligtvis ett inlägg i miljödebatten. De 620 hästkrafterna är troligtvis ytterst bränslesnåla sådana och bilen har minimala utsläpp. Det är väl skönt att vi har en officiell företrädare som inte behöver köra sån't banalt som en Volvo, eller ännu värre tvingas ta tåget. Det är skönt att karln har tid över för att leka med leksaksbilar.

- "Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk." Kloka ord från Vilhelm Moberg. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Så här utses en statschef
Välj ett annat sätt att utse statschef - demokrati!

» Bedragare del 13: Dagens bedrägeriförsök är faktiskt mer patetiskt än vanligt. Finns det verkligen någon som blir lurad av detta brev på en blandning av svenska, franska och något annat.

Betala din faktura på nätet telie ; 31/08/2014
Telia N-402FSFD [municazioni@staff.aruba.it]
Skickat: den 31 augusti 2014 03:23
Till:
sven@swl.nu

Hej, kära kund telia

din bank provtagning avvisades av din bank.
För réguiariser din stuation vänligen refferez nedan:

Klicka här för att lösa detta problem
då underlåtenhet att reglera din situation .vi vidare till upphävandet av telefon liege. invevention detta debiteras

Tack för ditt för
©Telia 556430-0142

Hur f-n vill dom ens lägga ner arbete på något så uselt?

Inga kommentarer: