fredag 29 augusti 2014

Det är bara två veckor kvar

» Undersökningsinstitutens paradis: Just nu har nog de olika opinionsinstituten extra personal anställda. Tidningar med självaktning har sina egna väljarundersökningar, och nu när det hela närmar sig valet så sker dessa undersökningar varje vecka. Och det positiva med alla dessa undersökningar, som ofta ger lite olika resultat, är att alla parter (nästan) alltid kan hitta en undersökning som gläder just dom. De senaste dagarnas undersökningar har alla visat på att de tre Rödgröna partierna faktiskt fortfarande ligger på ett stöd som skulle gett dom egen majoritet i Riksdagen. I dag tänkte jag koncentrera mig på Dagens Nyheters senaste undersökning, som görs av Ipsos. I denna undersökning får de Rödgröna 48,8% medan Högeralliansen får 37,7%. Om man lägger till Sverigedemokraterna får hela Högerblocket 47,3%. De Rödgröna skulle alltså fått egen majoritet i Riksdagen. Socialdemokraterna får 32,1%, Moderaterna 22,1%, Miljöpartiet 10,1%, Sverigedemokraterna 9,6%, Vänsterpartiet 6,6%, Folkpartiet 6,4%, Centerpartiet 5,1%, Kristdemokraterna 4,0% och Feministiskt Initiativ 3,0%. FI skulle alltså inte kommit in medan Kd precis balanserar på gränsen. Det kan alltså bli spännande om 14 dagar...

Kryssa Sven Ohlsson
» Katastrofen i Skåne: Jag har tidigare berättat att i den utvärdering av kvaliteten inom de svenska landstingens sjukvård som görs av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, så har det senaste årets utvärdering visat att Skåne har rasat ner till den absoluta bottenplatsen. Sjukvården i Skåne är alltså den sämsta i hela Sverige. Nu läser jag att Region Skånes revisorer kommit med en för den styrande femklövern mindre glad läsning. - "Patienter med akuta cancertumörer befinner sig i en allvarlig situation". Redan 2012 påpekade revisorerna att man inte nådde upp till målsättningarna. Och det har sedan dess inte blivit bättre. Jan Frick som är ordförande för Patientföreningen påpekar om rapporten: - "Den är närmast chockartad" och fortsätter med "Skrämmande är det ord jag kan komma på om detta att det inte skett något trots att man haft tre år på sig. Nu kommer man med vallöften, men varför har man inte gjort detta under mandatperioden." Läs mer här. Region Skåne styrs i dag av Moderaterna med stöd av fyra andra partier, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Men Skåne är i behov av en förändring och ett maktskifte. Jag vill därför påminna om min personvalskampanj. Rösta Vänsterpartiet och kryssa Sven Ohlsson till Regionfullmäktige. Målsättningen är 10 personkryss - inklusive mitt eget... Jag läser att Sverigedemokraterna vill förbättra vården, förbättra kommunikationerna och sänka skatten! Det framgår dock inte riktigt hur dom ska få ihop det hela.

Vi gillar nästan alla olika
» Förmodligen det sämsta jag har läst: Det är inte jag som har sagt detta, det är sagt av Kristdemokraternas tidigare förbundsordförande Ella Bohlin. Och den hon skriver om är sin efterträdare som KDU-ordförande, Sara Skyttedal. Hon (Sara alltså) har skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter med rubriken: Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar. Fast hon verkar inte få så mycket stöd från resten av KDU eller Kristdemokraterna. Utan det får nog betecknas som ett av de grövre klavertrampen. - "Förmodligen det sämsta jag läst. Jag skäms. Vad hände med mitt gamla ungdomsförbund?" säger alltså hennes företrädare Ella Bohlin. - "Krigen i världen ser inte ut så att vi på förhand kan bestämma ett lämpligt antal" säger Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson. - "Jag delar överhuvudtaget inte de här åsikterna. Jag upplever inte att de här åsikterna finns inom KD." säger Kristdemokraten Caroline Szyber. Och Kd ledaren Göran Hägglund får avsluta med: - "Slutsatsen kan för mig aldrig bli att stänga dörrarna".

» Skoltalibanen har slagit till: Jag läser att antalet elever som går ut Grundskolan utan gymnasiebehörighet fortsätter att öka. Efter i stort sett 8 år med Skoltalibanen Jan Björklund som ansvarig för den svenska skolan så har det senaste året antalet elever som lämnar grundskolan utan behörighet att gå vidare till Gymnasiet ökat från 12,5% till 13,1% på ett år. Lyckligtvis inser de flesta att Skoltalibanen Jan Björklunds taktik att snacka och förändra i oändlighet utan tanke inte löser skolans problem. Dom gör problemen ännu större. Och dom kan ju inte ens stava internt inom Folkpartiet!

Inga kommentarer: