onsdag 30 juli 2014

Terrorism?

» Det norska terrorhotet: Hotet om terrorattacker i Norge utförda av "islamister" verkar nu snart ha blåsts av helt. Och frågorna blir allt mer frekventa om vad som motiverade att man i media blåste upp det hela så stort. Handlade det verkligen om ett seriöst hot, eller var det ett försök från Fremskrittspartiet att odla hotet från muslimer och samtidigt sudda ut minnet av partiets gamla medlem Anders Behring Breiviks mer verkliga politiska attentat. Fakta är att det var Fremskrittspartiets Justitieminister Anders Anundsen som satt i presskonferenser och blåste upp hotet. Men samtidigt valde Høyres Statsminister Erna Solberg att åka på semester och överlåta vikariatet till Fremskrittspartiets Finansminister Siv Jensen att styra Norge. Hur allvarligt var hotet? Svenska Dagbladet och Svenska Dagbladet. Eller var det så att "terroristerna" blåste av aktionen just pga uppmärksamheten?

Ordet Hen äntligen accepterat
» Äntligen: Ordet "Hen" ska komma med i nästa upplaga av SAOL, Svenska Akademiens Ordlista. Och det är på tiden. Rätt använt är ordet ett perfekt ord. T.ex. vid tillfällen då man inte vet vilket (istället för att skriva "han eller hon") eller när man inte vill peka ut någon speciell. Och sedan finns det ju faktiskt transpersoner som varken är "han" eller "hon". Det är på tiden! Sedan finns det de som jag tycker missbrukar ordet. Att skriva "Hen" när alla vet att det gäller en "Hon" eller "Han" är att missbruka ett ord. Men det är ju upp till var och en. Det finns många ord som många missbrukar. Sedan finns det ju de "feministhatare" som inte har begripet vad ordet innebär. Men dom kan vi strunta i. Ni ska ha beröm på SAOL, "Hen" är rätt använt ett perfekt ord. Fast det finns som sagt de som tycker annorlunda.

» Dagens bluffare: Dom ger sig aldrig våra nätbedragare. Och som jag påpekade redan i går så är jag på väg att ompröva mitt motstånd mot tortyr och fysisk bestraffning. I dag har jag blivit ännu mer övertygad om att det är det enda som gäller. I dag dök detta upp:

Attention:

I am Mr. Oosthuizen of I M F Head Office.

Your email appeared among the beneficiaries, who will receive a part-payment of your contractual sum of 8.5 Million US Dollars and has been approved already for months. You are requested to get back to me for more direction and instruction on how to receive your fund. However, we received an email from one Mrs. Virgie Brown who told us that she is your next of kin and that you died in a car accident last week. She has also submitted her account for us to transfer the fund to her. We want to hear from you before we can make the transfer to confirm if you are dead or not.

Please in confirmation that you are still alive, you are advised to reconfirm the below listed information to enable us facilitate an immediate payment for you.

1 Your full names
2 Your present contact address.
3 Your t elephone & Fax numbers.
4 Your O ccupations/age/sex.
5 Your Private E mail Address.

Once again, I apologize to you on behalf of I M F (I nternational M onetary F und) for failure to pay your funds in time, which according to records in the system had been long overdue.

Thanks,
Mr. Oosthuizen.

Jag begrep inte riktigt varför jag ska få en massa pengar, men jag måste tydligen i varje fall intyga att jag lever och inte har dött i en trafikolycka som fru Brown hävdar. Som sagt våld löser oftast inga problem, men om jag hade avsändaren i min fysiska närhet hade våld varit en lämplig utväg.

Inga kommentarer: