lördag 26 juli 2014

Om hyckleri mm

» Kärnkraftens problem: Den höga värmen skapar inte bara problem för er bloggares välbefinnande. Även den svenska kärnkraften får problem. När vattentemperaturen stiger ökar ju temperaturen på kärnkraftverkens kylvatten. Ökar det för mycket tvingas man helt enkelt stänga ner reaktorerna av säkerhetsskäl. Fast än så länge har man bara kommit till det stadium då man tvingas skruva ner effekten på reaktorerna. Stäng ner skiten!

De nya Moderaterna under Gunnar Axén
» Hycklaren Gunnar Axén: Moderatpolitikern Gunnar Axén fick ju lite publicitet när han blev så upprörd över vänstervridningen i SR:s P1 att han slängde ut TV:n och sade upp sin TV-licens. Jag skrev om den här moderatpolitikern i onsdags. Det är liksom inte första gången han hamnar på löpsedlarna. Och ibland beror det på hans uppdrag som ordförande för Socialförsäkringsutskottet där han alltså är "huvudansvarig" för den politik som förs där man förklarar sjuka människor friska för att spara pengar. Hur som helst, Public Service var ju inget annat än vänstervridna våldsromantiker så det ville han inte ha något att göra med. Nu läser jag i Aftonbladet under rubriken "Sett, hört, läst med Gunnar Axén" att han berättar att vad han gillar att lyssna på när han kör bil är: - "En dokumentär eller något program om europeisk eller svensk historia". Kära Gunnar Axén, kan du höra sån't på de kommersiella radiokanalerna? Nä, det är nog bara Public Service som bjuder på sån't! Ett skämmigt mediemåste är: - "Att delta i SVT Debatt". Jaha, Public Service igen! Vidare räknar han bland annat upp "Aktuellt, Rapport och Ekot" när han berättar om var han får sina nyheter från. Än en gång Public Service! Jag tycker Gunnar Axén ska göra en rejäl pudel och betala in sin TV-licens igen eller också ska han omedelbart lämna alla politiska uppdrag och krypa ner bakom den gödselkurra där han i så fall hör hemma.

» Nostalgi: Försäljningen av skrivmaskiner pekar rakt upp. Jag läser att tyska Triumph Adler ensamma säljer 10.000 skrivmaskiner i år, en rejäl ökning från tidigare. Även konkurrenten Olympia räknar med liknande siffror. Och det är bland annat spionmarknaden som ligger bakom ökningen. Utvecklingen har aktualiserats av den avslöjade skandalen i Tyskland, som nyligen utvisade en amerikansk spion, som planterats inom den tyska säkerhetspolisen. Spioner och säkerhetstjänst använder inte dator, dom använder skrivmaskin. Den kan inte avlyssnas! Detta är nyheter som får en gammal skrivmaskinist som er bloggare att få nostalgiska känslor. Tänk dig en gammal grön Halda. Eller en grå Facit-maskin. Underwood. En elektrisk IBM? Tänk när man satt och tränade i yrkesskolan på rättskrivning med en metallskärm över tangentbordet så att man inte kunde se tangenterna men ändå nästan aldrig skrev fel. Det var en teknik att skriva rätt med alla 10 fingrar och dessutom trycka lika hårt på tangenterna så att texten blev jämn. Ack denna nostalgi! Jag får leta fram mina maskiner i gömmorna någonstans. Kanske kan man blogga utan att SÄPO avlyssnar...

Inga kommentarer: