onsdag 23 juli 2014

Höger som höger

Den sanna Sverigedemokraten
» Dagens Sverigedemokrat: Till dagens SD-man utser jag göteborgaren Robert Quiding. Han är ersättare i Kommunfullmäktige i Göteborg för Sverigedemokraterna och dessutom nämndeman i Göteborgs Tingsrätt. På Facebook lyckas han kläcka ur sig både den ena och den andra "sanningen". I korthet går det ut på att: - "Jag VILL diskriminera muslimer. Jag tycker vi borde förbjuda den religionen ... ALLA är inte lika mycket värda". En "sann" Sverigedemokrat som säger som han tycker. Nu kommer han med största sannolikhet att få problem med partiledningen som ju gör allt för att "rensa ut" olämpliga element som inte har förmåga att uttrycka sig diplomatiskt i offentliga sammanhang - eller sitter i partiets högsta ledning. Jag tar för givet att den käre Robert Quiding också har fått sitt sista uppdrag som nämndeman. Med den inställning han har om människovärde kan han inte medverka i att döma människor utan förutfattade meningar - att alla behandlas lika. Det kvittar vad han säger. Ut med honom! Fast han är ju i och för sig ett bevis för vad han själv säger, dvs: "ALLA är inte lika mycket värda". Det finns dom som är mindre värda...

Ukrainas flagga
» Svenska nazister ställer upp: Eftersom rysshatet i Sverige i allmänhet aldrig har några begränsningar så har ju konflikten i Ukraina bara en skurk - Ryssland. All skuld ligger på Ryssland (för tillfället personifierad av Putin) medan den Ukrainska regimen naturligtvis är hjältar. Det måste ju alla som är i konflikt med Ryssland vara - hjältar. Är Ryssland inblandad i en konflikt finns det bara onda (Ryssland) och goda (den som är i konflikt med Ryssland). Det svenska rysshatet har lång tradition. Detta innebär att politiker och media håller tyst om de delar av konflikten som inte passar in i den förutfattade meningen. Fakta är att en folkvald (om än korrupt) regim störtades i en statskupp. Och makten togs över av grupper med mycket stora fascistiska inslag. Ett av de första besluten som fattades var att avskaffa ryskan som ett av de officiella språken i Ukraina. Detta mottogs av naturliga skäl mycket negativt av den stora rysktalande befolkningen som kände sig hotad. Och det gick snabbt för folket på Krim, där nästan hela befolkningen betecknar sig som ryssar, att göra sig "fria" från Ukraina. Krim har historiskt alltid varit en del av Ryssland, inte en del av Ukraina. Även andra rysktalande kände sig hotade. Och så var kriget igång. Och fortfarande har fascistiska grupper stort inflytande över makten i Ukraina. Flera av medlemmarna i den ukrainska regeringen kommer från det fascistiska partiet, bland annat Försvarsministern. I konflikten i Ukraina finns inte bara onda eller goda. Det är en konflikt som inte hade behövt bli en konflikt om inte båda parter dominerats av "krigshetsande" grupper. Det gjorde mig med denna bakgrund därför positivt överraskad när Svenska Dagbladet i dag erkänner det starka fascistiska inslaget i Ukraina. Tidningen intervjuar nämligen en av de svenska "frivilliga" legosoldater som slåss på den Ukrainska sidan i kriget. Den intervjuade Mikael Skillt är medlem av det nazistiska Svenskarnas Parti här i Sverige. Men är just nu i Ukraina och slåss i ett av de legoförband som slåss på den ukrainska regeringssidan. Något som förnekas officiellt från Ukraina att dom ens existerar. Låt mig avsluta med ett citat från Mikael som förklarar vad det är för grupper som i dag lockas till Ukraina. Mikael Skillt är inte ensam. - "Givetvis har jag ett etniskt perspektiv på det här kriget. På den proryska sidan finns georgier och personer från Mellanöstern. Om Ryssland vinner det här kriget finns inget som hindrar dem från att fortsätta komma till Ukraina. Jag tycker också att Ukrainas stora judiska minoritet borde lämna landet eftersom jag inte räknar den som vit". Kriget i Ukraina förs mellan två onda parter. Som båda saknar demokratiska ambitioner.

» Dagens Moderata knäppgök: Slutligen så här i slutet av dagen tänkte jag berätta om en av mina favoritmoderater, Gunnar Axén. Att jag har ett speciellt öga till denna moderat beror naturligtvis på att han är ordförande för Socialförsäkringsutskottet. Och som gammal Försäkringskassetjänsteman kan man ju inte undvika att följa vad den mannen sysslar med och tänker. Och vi kan notera att han ofta handlar innan han tänker. Nu senaste blev han så förbannad av att lyssna på Sommar i P1 där vad Athena Farrokhzads berättade var så upprörande att Gunnar Axén slängde ut TV:n (!) och sade upp sin TV-licens. - "Politiseringen av public service är ett hot mot demokratin" tycker han. Där är ju inte bara moderater som kommer till tals! SVT:s vd Eva Hamilton hade en perfekt kommentar: - "Gunnar Axen (m) slänger ut tv:n när han blir arg på SR. Trist stil att andra ska betala för valdebatt o allsång han kommer att se på datorn". För övrigt är det inte första gången som den gode Gunnar handlar innan han tänkt. För mindre än ett år sedan anmäldes Gunnar Axén för sexuellt ofredande av en kvinna efter en konferens. Gunnar Axén meddelade då att han inte tänkte ställa upp för omval till Riksdagen. Det ska påpekas att polisutredningen efter en tid lades ner eftersom det inte gick att bevisa att ett brott hade begåtts. Det är dock inte första gången som Gunnar Axén har liknande bekymmer. För ett antal år sedan anmäldes han av sin f.d. hustru för misshandel och hot. Det kanske också, med tanke på Gunnar Axéns nya vägran att betala TV-licens, ska påpekas att han när Högeralliansen vunnit valet 2006 var en av de politiker som avslöjades med att tidigare ha smitit från att betala TV-licens. Så det är bara under en kort period han betalat för sig. Låt mig säga att jag gläds över att han inte ska ställa upp för omval!

Inga kommentarer: