måndag 9 juni 2014

Vem kan man lita på?

Moderaternas partisekreterare Kent Persson
» Vem kan man lita på: I dag publicerar både Metro och Aftonbladet sina väljarundersökningar för den här månaden. Metro sätter som rubrik SD tappar väljare i ny mätning och konstaterar att Sverigedemokraterna går ner 2,4 till 8,2%. Hos Aftonbladet ökar SD med 0,6 till 11,3%! Hos Aftonbladet väljer man rubriken Ny käftsmäll för Moderaterna och konstaterar att Moderaterna tappar 1,9 till 19,7%. Hos Metro ökar Moderaterna med 2,6 till 24,8%. Min fascination för hur stort allvar man kan lägga vid enskilda undersökningar är stor. Visst ger det en fingervisning av hur opinionen ligger till om man väger samman ett antal undersökningar och tittar på utvecklingen över tid. Men det finns faktiskt också partier där undersökningarna är eniga. Stefan Löfvens fega Högersosse- / Mittenpolitik ger ingen god utdelning. Båda undersökningarna visar på nedgång och man ligger i båda kring 31%. En rejäl bit från de blygsamma 35% man siktat in sig på. I Aftonbladets undersökning ökar både Vänsterpartiet och Miljöpartiet medan båda tappar hos Metro. Klart är dock att kampen mellan Mp, V och Sd om placeringarna efter S och M fortsätter. Men dessa tre ligger i en högre division än Fp, C och Kd där buden också varierar. Fp är lite större än de båda andra i båda undersökningarna och det är bara hos Aftonbladet som Centern ligger under spärren. I ingen av undersökningarna klarar sig Feministiskt Initiativ, men man ligger närmast hos Metro. Medan man ligger stilla en bra bit under hos Aftonbladet. Dvs, den här typen av undersökningar ska tas med både två och tre nypor salt och gärna lite peppar också. Men dom berättar att de Rödgröna fortsätter att ha ett rejält försprång och att det faktiskt inte finns så mycket som tyder på att Fredrik Reinfeldts återhämtning är på gång. Han får nog lägga in spurten snart. Men Kent Persson, som är ansvarig för kampanjandet verkar inte riktigt ha fattat att det är allvar än. Och det kan ju glädja någon som er bloggare som innerligt hoppas att det är dags för byte vid rodret. Till och med en högersosse som Stefan Löfven är mycket bättre än Fredrik Reinfeldts äkta högerpolitik. Fast förhoppningarna från Stefan om att lyckas locka in något av mittenpartierna i en koalition är nog ganska utsiktslösa. I varje fall om inte dessa gör sån't fiasko så att partiledaren ryker. I dagens intervju i Metro avböjer Jan Björklund med bestämdhet sådana propåer. Och han hävdar också att: - "Jag har ett väldigt starkt stöd i partiet". Fast det finns väl dom som hävdar annorlunda, och det kan ändras snabbt om det går åt skogen.

» Om att prioritera - M: Jag läser att Moderaterna i Stockholm ska kraftsamla mot klottret. Och man lovar att skapa en speciell klotterportal där man ska kunna anmäla klotter och så ska detta saneras inom 24 timmar. Visst är meningslöst klotter ett problem. Alla dessa idioter som kladdar ner både det ena och det andra med sina signaturer eller slagord och annat dumt bevisar ju bara att dom är intelligensbefriade. Men kunde inte Moderaterna prioritera något viktigare. Varför inte en portal där man kan anmäla brister i järnvägsunderhållet? Och så lovar Moderaterna att Trafikverket (utan att först dra igång en upphandling) ska lösa problemen inom 24 timmar. Och man kan ju tänka sig en portal för anmälningar om brister inom vård och omsorg där man lovar att dessa brister ska lösas inom 24 timmar oberoende av om det är landstinget, staten eller någon privat skatteplanerare som driver verksamheten. Snälla Moderater, prioritera!

» Om att prioritera - C: I en av dessa härliga debattartiklar som Annie Lööf fått någon att författa till henne hävdar hon att: - "Vi satsar på landsbygden". Och det ska då vara i motsats till Stefan Löfven alltså. Och huvudskälet i denna kamp ska tydligen vara dessa skattesänkningar till främst krogbranschen som Centern av någon anledning har helt spårat ur på. Lägre arbetsgivaravgift för ungdomar och lägre krogmoms skulle ju vara ett himmelrike. Nu har de utvärderingar som gjorts visat att reformerna knappt skapat några jobb alls. Resultaten pendlar mellan "inga jobb" till "mycket få jobb". Kostnaden för varje nytt jobb handlar om en eller flera miljoner. Och vad detta har med landsbygden att göra begriper jag inte alls. All utvärdering som gjorts har visat att en oproportionerlig del av alla miljarderna istället hamnat i storstäderna. Kanske skulle Centern prioritera. Avskaffa subventionerna av krogbranschen i storstäderna och satsa pengarna på landsbygden. Varför t.ex. inte på underhåll och upprustning av järnvägarna ute i landet? Snälla Centerpartiet, Prioritera!

Inga kommentarer: