tisdag 17 juni 2014

Vem kan man lita på - Banker och Sverigedemokrater?

» Bristande förtroende för bankerna: Att vi inte litar på bankerna är ingen nyhet. När man gör undersökningar av vårt förtroende för olika institutioner så hamnar ofta bankerna långt ner i botten tillsammans med t.ex. Arbetsförmedlingen. Och det säger en hel del. Men tydligen gäller det inte bara allmänheten. I Finland drabbades Nordea för några dagar sedan av att omkring 200 lokalkontor fick stängas sedan personalen gått ut i strejk. Dom saknade helt enkelt helt förtroende för bankledningen. Precis som vi kunder alltså! Nu läser jag hos Veckans Affärer att bankledningen planerar att vidta åtgärder mot de strejkande. Och det är ju precis vad en arbetsgivare ska göra för att skapa en situation där personalen får ett ökat förtroende för ledningen. Vi kan förstå att vi har ett ständigt sjunkande förtroende för bankerna!

Kalla på moralpredikanterna
» Om Sverigedemokratisk syn på världen: Det har tydligen varit debatt i Riksdagen. Den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Margareta Larsson hade synpunkter på konstnären Carolina Falkholts numera välbekanta målning på Nyköpingsskolan. I den mycket färgglada väggmålningen kan man, om man vet om det, klart urskilja en kvinnovagina. Och detta är ju Usch, Fy och Skam. Ett tag skulle målningen döljas av en mur eller målas över. Hur som helst tycker SD:s Riksdagsledamot Margareta Larsson att den ansvariga konstnären Carolina Falkholt borde fängslas för sexuellt ofredande. Själv tycker jag att Margareta Larsson har en jobbig tid framför sig. Tänk alla statyer runt om i världen som visar manliga snoppar. Om alla dessa konstnärer skulle fängslas för sexuellt ofredande så blir det fullt. Mest känd är väl Manneken Pis i Bryssel. Men det finns många sådana hemska statyer (och målningar) runt om i världen som får Margareta Larsson att rodna av prydnad. Tydligen finns det till och med i Nyköping en dylik naken pojke. Några skämtsamma moralpredikande snickare hade med anledning av debatten om Carolina Falkholts målning nämligen satt ett plank runt statyn med den nakna pojken som ju var utrustad med snopp. Själv tycker jag att Carolinas målning är riktigt färgglad och uppiggande. Vill man vara moralpredikant så får man skylla sig själv om man tar illa upp. SD:s Margareta Larsson kan dra dit pepparn växer - och ta resten av sina partikamrater med sig.

» På tal om Sverigedemokratisk moral: Och många folkvalda Sverigedemokrater verkar ha gjort just detta, dvs dragit dit pepparn växer. Det är gott om stolar runt om i landet där invalda Sverigedemokrater inte dyker upp. Hos Inte Rasist, men... läser jag att bland annat de andra politikerna i Salem har tröttnat på att varje månad betala ut tusenlappar till Sverigedemokraterna för ett mandat där det aldrig dykt upp någon ledamot sedan valet 2010. Av de 54 fullmäktigestolar som inte utnyttjas utan som står tomma runt om i landet så står Sverigedemokraterna för 47. Det är på många håll runt om i landet där SD tacksamt tar emot slantar från kommunerna, men man gör inget för pengarna. Om dom skäms? Tveksamt!

» Om Sverigedemokratiska lögner: En av SD:s stående lögner är den om alla de invandrade brottslingarna. "Icke-svenskar" är ju mer brottsbenägna och allra värst är muslimer i den Sverigedemokratiska världsbilden. Därför kan det vara spännande att läsa den här sammanställningen över namnen på brottslingar som dömts till fängelse under senare år. De 25 vanligaste namnen i domarna är: Johansson, Mikael, Andersson, Peter, Lars, Daniel, Anders, Jan, Karlsson, Andreas, Per, Nilsson, Johan, Thomas, Stefan, Eriksson, Erik, Robert, Persson, Tommy, Fredrik, Patrik, Larsson, Hans och Jonas. Som svensk skäms jag öronen av mig för alla dessa kriminella svenskar! Fast det är klart, Robert kan ju dölja några invandrade individer...

Inga kommentarer: