lördag 14 juni 2014

Television

TV Fyra
» Money makes the world go around: TV4 satsar hårt på att inte längre vara den "kommersiella public service TV" som lite var tanken när kanalen startade. På Bonnier (som äger TV4-gruppen) lägger man ner stor energi för att förvandla TV4 till något som inte skiljer den från alla de andra kommersiella slaskkanaler som fyller ut tiden mellan reklaminslagen med inköpt billig smörja från USA. Nu senast har man lagt ner de lokala TV-nyheterna. Redaktionerna ute i landet läggs ner och de nyheter som blir kvar blir de sedvanliga enkelt producerade Stockholmsnyheterna och inköpta internationella inslag. Bra tänkt TV4. Ännu ett argument för att skita i er!

» På tal om Public Service: Och på tal om TV så har ju Högsta förvaltningsdomstolen slutligt bestämt att det bara är vi gammalmodiga som tittar på TV på en TV som ska finansiera SVT och SR. Lite modernare människor som slopat TV:n och bara tittar via sina datorer, laptops, surfplattor och mobiltelefoner slipper betala. Tänk så praktiskt, om några år är det nästan bara pensionärer som betalar för Public Service. Alla andra slipper. En som hyllar beslutet är Aftonbladets Lena Mellin. Hon tycker tydligen att det är bra med en pensionärsfinansierad public service. Eller också handlar det helt enkelt bara om ren och skär egoism? Hon avslutar sin krönika med: - "Tack Högsta förvaltningsdomstolen för ett bra beslut. Själv har jag inte satt på tv:n på flera månader och det kan faktiskt hända att den snart försvinner ur bostaden. Det räcker med surfplattan för den som inte tycker en tv-kväll i soffan är höjden av mänsklig gemenskap." Dvs hon satsar på att själv bli en av de som i fortsättningen slipper betala.

» Varför behöver man en kung: Ja, denna mycket intelligenta fråga fick han som kallas Prins Daniel av en mycket klurig påg för några dagar sedan. - "Varför behöver man en kung?" är en fråga som är fullt berättigad att ställa. Och faktum är att svaret: - "Ja du... det är en fråga jag kan svara på senare" är lika intelligent. Du verkar vara en tänkande man Daniel, kan du inte säga till den där släkten du gift in dig i att det dom sysslar med är otidsenligt? Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

» Om bristande hyfs: Slutligen tänkte jag ägna mig åt lite lokal politik. Jag har tidigare flera gånger kommenterat Åstorps ledande Moderatpolitiker Pontus Pålsson och hans bristande hyfs. Senast jag skrev var den 23 maj. Personalen på kommunkontoret har nämligen anmält honom som ett arbetsmiljöproblem. Och i dag ägnar lokaltidningen Helsingborgs Dagblad / Nordvästra Skånes Tidningar hela två uppslag, dvs 4 sidor, åt konflikten här i Åstorp. HD 1, HD 2 och HD 3. Själv vill naturligtvis inte Pontus Pålsson erkänna att han har några större problem med sitt bemötande av andra. Men det finns många som kan vittna om problemen. Personalen på kommunkontoret är några. Polisen är andra. Det måste finnas en anledning när till och med flera lokala ledande Moderater hoppat av. Centern i Åstorp har hoppat av Högeralliansen och samarbetar med Socialdemokraterna. Jag vet inte vad som är grunden till hans problem. Bristande uppfostran (mamma är f.d. lärare, f.d. riksdagsledamot och numera landshövding)? Kanske finns det en diagnos? Kanske är det helt enkelt bara allmän brist på hyfs. Men det kan inte vara lätt att peta landshövdingens son! Mer utlovas att följa i morgondagens tidning.

Inga kommentarer: