fredag 20 juni 2014

Infrastruktur, Miljöpartiet och Klarspråk

» Byt ut Catharina Elmsäter-Svärd: Med gårdagens SvD följde det med en av dessa regelbundet återkommande reklambilagor från Mediaplanet som handlade om Infrastruktur. Och den innehöll bland annat en "debatt" mellan Socialdemokraternas Anders Ygeman och vår Moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Medan Anders Ygeman främst berättar om vad man från Socialdemokraterna vill göra handlar Catharina Elmsäter-Svärds rader främst om att klaga på oppositionen och varna för vad som skulle hända vid ett maktskifte. Jag vill hänvisa till gårdagens rader om att man från Högeralliansregeringen är fullt medvetna om att pengarna till underhåll inte räcker. Men Högeralliansregeringens vanligaste svar på denna kritik är att det var ännu värre under den tidigare Socialdemokratiska regeringen. Och den kritiken hade varit berättigad om Högerallianspartierna på den tiden i sina alternativ hade velat anslå mer pengar till järnvägsunderhåll. Men så var det inte, deras alternativ handlade om att spara ännu mer pengar. Kritiken är alltså inte värd ett ruttet lingon. Catharina Elmsäter-Svärd visar tyvärr gång på gång att hon inte är mogen uppgiften. Hon fortsätter helt enkelt en politik som gör att järnvägen förfaller.

» Miljöpartiets två ansikten: Miljöpartiet i rikspolitiken räknas i allmänhet till de rödgröna partierna. Men det finns ett annat ansikte hos Miljöpartiet. I Skåne fungerar Miljöpartiet som ett stödparti till Högeralliansen genom att styra Region Skåne i en femklöver. En femklöver som främst blivit känd för sin klåfingrighet och ständiga omorganisation av den Skånska sjukvården. Bristen på platser på flera sjukhus ska nu lösas genom att man lägger ner avdelningar och minskar antalet platser... I Landskrona fungerar Miljöpartiet tillsammans med Moderaterna som stödparti till det Folkpartistiska styret under Torkild Strandberg. Ett styre som också är indirekt beroende av Sverigedemokraterna. I Skånes Frias Tidning läser vi om Torkild Strandbergs kamp för att slippa "socialbidragstagare och asylsökande" i Landskrona. Torkild tillhör, med tanke på gårdagens funderingar om socialliberaler och marknadsliberaler i Folkpartiet, onekligen inte den socialliberala falangen. Torkild Strandberg och Folkpartiet ligger bakom en strategi som går ut på att med alla medel förhindra "socialbidragstagare" att flytta till staden. Kommunens hyresvärdar mer eller mindre tvingas att skriva under avtal som förbinder dom att inte hyra ut till hyresgäster som är beroende av försörjningsstöd eller som är asylsökande. I dag är mer än 90% av alla hyreslägenheter i kommunen stängda för personer med Försörjningsstöd. - "Arbetet har gett resultat" gläds Vd:n för kommunens Stadsutvecklingsbolag. Om man gallrar bort fattiga så kan ju alla vi andra leva mycket bättre tycker Torkild. Som onekligen inte tillhör Folkpartiets Socialliberala falang. Men som sagt, Miljöpartiet verkar inte ha allt för svårt att samarbete med honom och vara indirekt beroende av Sverigedemokrater.

» SD är drägg: Detta får vi väl utnämna till dagens citat. Det kommer från en Liberaldemokrat i Storbritannien med anledning av Sverigedemokraternas medlemskap i den EU-kritiska EU-gruppen EFD som domineras av det brittiska EU-kritiska UKIP. Sedan brittiska Tories (det Konservativa partiet) släppt in både danska Dansk Folkeparti och finska Sannfinnländarna i sin grupp ECR blev det tomt i det EU-kritiska EFD. Och för att rädda gruppen släpptes SD in. I ECR är dom inte välkomna.

» Dagens klarspråk: Idrottsprofessorn Yelverton Tegner har talat klarspråk när det gäller MMA. Citatet: - "Det är legaliserad misshandel. Ur samhällets perspektiv tycker jag inte sådana här idrotter ska få förekomma. Det är att glorifiera våldet" tycker jag säger allt. Hur normalt funtade människor kan betala pengar för att titta på "legaliserad misshandel" är något jag inte begriper. Störda människor som njuter av våld och blod kan jag däremot förstå. Det är en självklarhet att MMA och liknande aktiviteter slängs ut ur idrottsgemenskapen och istället klassas som just "legaliserad misshandel".

Inga kommentarer: