lördag 7 juni 2014

Helgtyckerier

» Dagens jippo: Och så är det dags för skattebetalarna att finansiera ett dop. Leonore måste ju döpas i Sverige för att få ingå i tronföljden och få sitt liv betalt av skattebetalarna, så Madde och Chris har valt att åka till Sverige för dopet. Och hon kommer också formellt att bo i Sverige för att åtnjuta skattepengarna. Fast var hon vistas mest lär vi få se. Men vad vi inte får se är hur mycket skattepengar som går åt till dopet. Det vägrar man från Hovet att berätta. Öppenheten med skattebetalarnas pengar gäller alla andra, men inte Knugafamiljen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6. Deras redovisning kan du få som medlem!

» En chansning som inte gick hem: I tisdags skrev jag om 51-åriga Sara som skulle utvisas. Hon fick inte arbetstillstånd eftersom hon haft två anställningar och inte en. Och det står i lagen att "man ska ha haft en anställning" för att få uppehållstillstånd. Ni visade det sig att Saras arbetsgivare hade gått i konkurs och uppdraget togs över av ett annat företag som Sara fortsatte att jobba för och göra samma arbete. Men enligt Migrationsverkets paragrafryttare innebar detta två arbetsgivare och inte en. I onsdags skickades därför Sara "hem" till diktaturen i sitt hemland. Men det sket sig. "Hemlandet" vägrade ta emot henne så det var bara för Polisen att flyga hem Sara till Sverige igen. Och det här är faktiskt inte helt ovanligt, dvs att papperen inte är i ordning så de utvisade släpps inte in. Uppenbarligen sker utvisningar ofta som en ren chansning. Byt ut Tobias Billström!

» Om den ljuva framtiden: Ni har väl inte missat de nya tekniska landvinningarna. Senaste nytt är t.ex. den självgående bilen som bland annat Google är på gång med. Bilen kör själv och du kan sitta och surfa på mobilen, dricka en helpava renat eller ha kackalorum med sambon medan bilen kör. Praktiskt? Det är ju så praktiskt att man kan stanna hemma också medan bilen kör ensam! Ska man ha kackalorum med sambon / hustrun / maken så är det nog bäst att just stanna hemma. Det är bättre plats där!

» Dagens citat: Jag tror att jag utnämner den här meningen från Annie Lööf: - "Vi har landat i de värderingar som bar tidigare partiledare Gunnar Hedlund och Torbjörn Fälldin och som bar fram Centerpartiet för hundra år sedan". Sagt av nuvarande centerledaren Annie Lööf på frågan om partiet nu landat efter debatten om det nya extrema idéprogrammet, som skapats av partiets marknadsfundamentalister men som fick en hel del bakläxa av partiets gräsrötter. Observera att Annie Lööf inte nämner Maud Olofsson!

Inga kommentarer: