onsdag 23 april 2014

Tobbe leder

Tobias Billström
Regeringens ledande klavertrampare: Jag har ju inte kunnat undvika att tycka till om vad Anders Borg och Fredrik Reinfeldt berättade (eller inte berättade) under KU-förhören häromdagen om Nuon-skandalen. Enligt Fredrik Reinfeldt och Anders Borg visste dom ju inte om att affären där Maud Olofsson via Vattenfall köpte det holländska Nuon för ett enormt överpris skulle genomföras. Dom fick kännedom om affären först när dom läste om det i media. Däremot har jag inte sett någon rimlig förklaring till varför dom inte blev topp tunnor rasande på Maud Olofsson för att hon genomfört affären utan deras klartecken. DET är en fråga jag skulle vilja ha svar på. Men tydligen handlade KU-förhören om mer. Jag läser att man diskuterade Tobias Billströms märkliga affärer! Ett av Tobias Billströms klavertramp är ju hans affärer med aktier i Northland Resources. Han köpte ju 30.000 billiga aktier i företaget just i samband med att statliga LKAB skulle rädda bolaget. Och Fredrik Reinfeldt fick svara på frågor med anledning av att man från Regeringskansliet beslutat att hemligstämpla datum för Tobias Billströms aktieaffärer. Den Moderata Migrationsministern leder Högerregeringens klavertrampliga.

Journalistmyter: Jag ser att SVT-journalisten Mats Knutson är rejält kritisk till professor Kent Asps undersökning som hävdade att 41% av Sveriges journalister sympatiserade med Miljöpartiet. Och ännu fler på SVT. Mats Knutsson är kritisk till att undersökningen bara omfattat 93 av SVT:s 1100 journalister. Det är inte ett tillräckligt underlag för att dra några klara slutsatser. Fast Kent Asp håller inte med...

Bonnier tar över: Jag ser att nu ska Bonnier ta över även här hemma. Bonnierägda Sydsvenskan ska nämligen köpa Helsingborgs Dagblad. Dvs Bonnier tar över lite till. Tragiskt, HD är en spännande tidning trots allt. För övrigt kan vi se att Bonnier nu fattat det formella beslutet att skita i sitt ansvar med TV4, det handlar bara om att tjäna slantar. TV4:s regionala nyheter lönar sig inte, alltså läggs dom ner så att TV4 kan öka vinsten och leverera in mer pengar till Bonnier. Men tydligen är man ändå inte nöjda. Om man inte får sända ännu mer reklam så hotar man med att flytta utomlands. Men kanske är det lika så gott. TV4 har närmat sig samma kloaknivå som alla de andra kommersiella kanalerna. Så låt dom flytta, så kan avtalet med dom utformas på samma sätt som de andra kommersiella skitkanalerna.

Vad har Kd och Sd gemensamt: Metro har gjort en analys av Kristdemokraternas utveckling i sin senaste väljarundersökning. Denna visar att hälften av de som vid valet 2010 röstade på Kristdemokraterna har nu lämnat partiet. Partiet fick vid valet 5,6% och i senaste väljarundersökningen 3,8%. Det intressanta är att 11,5% av de som röstade på Kd 2010 nu tänker rösta på Sverigedemokraterna. Det är bara Kristdemokraterna själva som är större med 47,5%. 8,5% har gått till Moderaterna och 4,6% till Socialdemokraterna. Vad har Kd och Sd gemensamt eftersom mer än var 10:e Kd-väljare flytt till Sd?

Nassarna: Egentligen hade jag tänkt att ägna huvuddelen av dagens blogg åt de nazister som bland annat Uppdrag Granskning föredömligt granskat i dag. Men jag blir så illamående av dessa svin att jag inte kan skriva om dom utan att bli sjuk. Det blir alltså inte heller någon kommentar om den nazist som genom kommunal försorg just nu utbildas till sprängämnesexpert! Men med tanke på att Carl Bildt ju karakteriserat nazisterna i Ukraina som: - "Det är demokrater, europeiska demokrater som arbetar för värderingar som är våra och förtjänar vårt starka stöd" så ska vi kanske inte vara för hårda?

Inga kommentarer: