onsdag 16 april 2014

Snart påsk

Maud vs Anders: Jag har väntat förtvivlat på en kommentar från Annie Lööf till beskyllningar om lögner mellan Maud Olofsson och Anders Borg, men har inte hört ett dugg. Jag var till och med in på Centerns hemsida och sökte på "Nuon". Men den frågan verkar Centern inte ha en aning om: - "Din sökning på Nuon gav 0 träffar"! Men det är fascinerande att politiker som undrar hur de Rödgröna ska kunna komma överens står och beskyller varandra för lögner i media.

Fortsatta övergrepp - utan internationella protester: Delvis eftersom världen är fullt upptagen av Ukraina, delvis som ett kollektiv dåligt samvete för behandlingen av judar och delvis eftersom Israel är allierade med USA så får de Israeliska övergreppen på befolkningen i ockuperade Palestina fortsätta utan några märkbara protester. Trots att förhandlingar formellt ska pågå fortsätter den Israeliska utbyggnaden av bosättningar på ockuperad mark samtidigt som man vräker de som redan bor där. Övergreppen är systematiska men får fortsätta utan några protester från världen.

Silvio Berlusconi till äldreboende: Italiens förre premiärminister har ju dömts för skattebrott och ska avtjäna 1 års samhällstjänst. En dag i veckan ska han jobba på ett äldreboende! Någon som tror att han kommer att fullgöra sin straffkommendering? Och på tal om kriminella kändisar så har ju skådespelaren Mikael Persbrandt dömts till 5 månader i fängelse för narkotikabrott. Nå'n som tror att han kommer att sitta av den tiden?

Väl använda pengar? Aftonbladet hade i går gjort en sammanställning över hur mycket pengar de politiska partierna planerat satsa på att få våra röster i EU-valet och Riksdagsvalet. Och om jag kommer ihåg tänkte jag göra en liten beräkning efter valet hur mycket varje parti satsat per mandat dom fått. Vi får väl se om jag kommer ihåg detta. Socialdemokraterna beräknas satsa sammanlagt 70 miljoner på de två valen. Moderaterna ligger inte långt efter med 65 miljoner (varav 10 på EU-valet). Vänsterpartiet har en budget på totalt 10 miljoner varav 1 miljon till EU-valet. Miljöpartiet har en ungefär dubbelt så hög budget, 20 miljoner totalt. Sverigedemokraterna ligger på 30 miljoner totalt varav hälften på EU-valet. Piratpartiet har ca 3 miljoner att röra sig med varav hälften läggs på EU-valet. Folkpartiet har 37 miljoner att spendera varav 5-7 miljoner till EU-valet och 25-30 miljoner till Riksdagsvalet. Kristdemokraterna har en budget på 25 miljoner totalt. Slutligen har vi rikemanspartiet Centern som precis som Sossarna har 70 miljoner sammanlagt att lägga ut. Totalt har de tre Rödgröna partierna 100 miljoner att leka med medan de fyra Högerallianspartierna har ungefär dubbelt så mycket, 197 miljoner att spendera. Som sagt, det ska bli spännande att i september se hur mycket varje mandat kostat...

Inga kommentarer: