onsdag 2 april 2014

Om tre fiaskon

Majoren Jan Björklund
Skoltalibanens fortsatta fiasko: En fråga man kan ställa sig är hur lycklig Jan "skoltalibanen" Björklund känner sig efter att Svenska Dagbladet presenterat sin undersökning, gjord av Sifo, över svenska folkets förtroende för olika partier i skolfrågan. Undersökningen visar nämligen att det politiska parti som svenska folket har störst förtroende för när det gäller skolan är Socialdemokraterna som får 21%. Det ska tilläggas att 33% vet inte och 10% har inte förtroende för något parti. Folkpartiet, som ju utvecklats till ett rent enfrågeparti under Jan Björklund, delar andraplatsen med Moderaterna som får 11% vardera. Vänsterpartiet får 4% och Miljöpartiet får 3%. Dom andra partierna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna får bara ett rakt streck, dvs 1% vardera. Svenska Dagbladet ställer i en kommentar frågan: Vad finns kvar av ett enfrågeparti som tappar sin fråga? Och det är ju onekligen en mycket intelligent fråga. Som jag bad om i går, hoppas någon annan får ansvar för skolan. Om olyckan är framme och vi får en fortsatt Högerstyrd regering så kan dom väl i varje fall byta ut Jan Björklund! Mannen som skyller alla problem på sossarna och som inte tar ansvar för något. Det ska påpekas att sedan 1992 har vi haft S-styre i 12 år och Högerstyre i 10 år. Ta ansvar - AVGÅ JAN BJÖRKLUND!

Försäkringskassan
Försäkringskassan gör bort sig: Jag kan notera att jag skäms. Jag har ägnat mer än 30 år av mitt liv till att arbeta på Försäkringskassan. Och även om jag är mycket kritisk mot delar av de regler som Försäkringskassan tvingas följa. Och jag är rejält kritisk mot den organisation som Försäkringskassan har så blir jag ledsen. Jag blir ledsen när jag hör mina gamla arbetskamrater som, i motsats till mig, stannat kvar inom kassavärlden, känner lycka över att dom kan gå i pension. Att dom drar en stor suck av lättnad över att "det är över" när dom kan sluta. Nu senast har ju Expressen avslöjat hur Kommunikationsdirektören Jonas Lindgren inte kunnat sköta sig ordentligt, som jag berättade redan om i går. Och det visade sig också att Generaldirektören Dan Eliasson försökt tysta ner frågan och lägga ner utredningen. Nu visar det sig att Säkerhetschefen Torgny Collin försökt att spåra vem som läkt uppgifterna till media. Något som är ett grovt brott med tanke på den Meddelarfrihet vi alla har. En meddelarfrihet som är mycket viktig i jakten på maktmissbruk, mutor och andra oegentligheter. Man får inte på något sätt försöka spåra vem som läckt uppgifter till media. Till slut togs säkerhetschefen ur tjänst och kommunikationschefen avgick själv. Och nu tycker Försäkringskassan att det är bra att frågan utreds av JO. Men, det ska inte gå så här långt på en stor och viktig svensk myndighet. SKÄMS FÖRSÄKRINGSKASSAN!

Jonas Sjostedt
Privatiseringsfrossans baksida: I en annan opinionsundersökning har Aftonbladet låtit TNS Sifo undersöka våra åsikter om den privatiserade välfärden. Och av denna kan vi se att 62% av svenskarna tycker att det är ett mycket bra eller ganska bra förslag att inte tillåta vinstutdelning inom skattefinansierad vård, skola och omsorg. Bara 16% tycker att det vore ett dåligt förslag. Och detta är ju onekligen en fråga där väljarnas syn på saken inte alls stämmer överens med våra politikers syn på saken. De flesta politiker vill inte alls diskutera frågan. Inte ens Socialdemokraterna vill tala klarspråk. Det enda parti som driver den åsikt som alltså en majoritet av svenska folket sympatiserar med är Vänsterpartiet. Det är nog viktigt att Vänsterpartiet fortsätter att driva frågan. Dom har med all säkerhet en hel del väljare att hämta. Och egentligen är det hela ganska självklart. För en kommersiell verksamhet som har ägare som vill ha utdelning på sina satsade pengar kommer alltid Pengarna i första hand när dom kommer i konflikt med Kvaliteten. Det är att tjäna slantar som är syftet! Det måste gå med vinst! För en offentligt ägd verksamhet är det istället just Verksamheten som är syftet med verksamheten. Det innebär inte att slantarna är oviktiga, men det är fortfarande just Verksamheten som är huvudsyftet. Privatiseringsfrossan har nått världs ände, det är dags att ta ett antal steg tillbaka och inse att riskkapitalisterna inte driver skolor, vårdcentraler eller äldreboende för att ge service, dom driver verksamheten för att tjäna pengar! HEJA JONAS!

Inga kommentarer: