tisdag 25 mars 2014

Vilka är Arbetarpartiet?

Det Moderata arbetarpartiet
Fiasko för det nya arbetarpartiet: Moderaterna kallar sig ju ibland för "Det nya arbetarpartiet". Men den satsningen är ett stort fiasko. De Moderata väljarna som funnits bland LO-medlemmarna strömmar bort - ofta till Sverigedemokraterna. Enligt en undersökning som tidningen Dagens Arbete låtit Novus göra och som jag även läser om hos Expressen så kommer i dag Moderaterna först på fjärde plats bland LO-medlemmarna. Socialdemokraterna får egen majoritet med 51,9% av stödet bland LO:s medlemmar. Sverigedemokraterna får 15,4%, Vänsterpartiet får 13,4% och Moderaterna bara 9,5%. Ett stöd som gör sloganen "Det nya arbetarpartiet" direkt komisk. Miljöpartiet får 4,2% medan övriga högerpartier har ett stöd som är mindre än felmarginalen. Kd 1,7%, C 1,5% och Fp 1,4%.

En rapport som var aktuell: Integrationsminister Erik Ullenhag har presenterat en vitbok om diskrimineringen av Romer i Sverige under en följd av år. Och uppenbart är att det inte är slut. En av de som skulle delta vid presentationen var Diana Nyman som tog in på Hotell Sheraton i Stockholm på sin väg till presentationen. Och det skulle hon inte gjort! På fina Sheraton är det inte så lämpligt att man äter frukost på hotellet klädd i romska kläder. Hon släpptes helt enkelt inte in i frukostrestaurangen trots att hon kunde visa att hon bodde på hotellet. Håll er bort från Sheraton!

Om att leka gömme med Maud(eraten): Gamla Centerledaren Maud Olofsson vill inte träffa Konstitutionsutskottet. Hon har kallats dit för att förklara sig när det gäller Vattenfalls Nuon-affärer. Som hon var direkt ansvarig för som Näringsminister. Men, hon vill inte förklara sig. Utan tycker att bästa försvar är att gömma sig. Eller också är hon fullt upptagen. Hon har ju fått nytt jobb som ordförande för Visita (Besöksnäringens arbetsgivarorganisation) som just nu satsar ett 10-tal miljoner kronor på en kampanj för att berätta hur viktigt det är att subventionera restaurangnäringen med bidrag genom sänkt moms på krogen och lägre arbetsgivaravgift för ungdomar. Socialdemokraterna har ju lovat att avskaffa slöseriet som främst gått till att öka vinsterna. Så många nya jobb har det inte blivit. Hur många jobb det blivit råder det delade meningar om, men bedömningar talar om att varje nytt jobb kostat 1,5-2 miljoner kronor. Men det är ju trots allt inte en LIKA dålig affär som Nuon-affären...

Skoltalibanen har gått på pumpen: Skoltalibanen Jan Björklunds gåva till svenska folket, pluggskolan, har nog inte blivit så bra som han trodde. Det senaste utspelet, dvs att sänka betygsåldern ännu mer, har inte tagits emot allt för väl. Snarare har det varit ganska enig kritik från nästan alla håll. Och utvärderingar visar också att skillnaden mellan skolor har blivit allt större på senare år.

För övrigt har jag inte nämnt Carl Bildt i dag.

Inga kommentarer: