fredag 7 februari 2014

Om olika bluffar

Om usla översättningar: Jag fick för någon dag sedan ett mejl från en Eric Abao som kallar sig advokat. Han vill ha min hjälp att rädda 15 miljoner Euro som finns kvar efter en Ohlsson som dog i tyfonen i Filippinerna. Ja, det är alltså hans version och affärsidé! Det som är mest lustigt med dom här bluffbreven är de usla och rent komiska översättningarna som gör av Google Translate. Fast jag ser att det är även lite mer "seriösa" institutioner som använder tjänsten. Jag läser att Amazon.com nu börjat sälja klassiker som översatts med Google Translate. Och det kan ju vara komiskt med lite humor i allt allvaret. För att läsa texter översatta med Google Translate är komiskt.

Privatiseringens bluff: Region Skåne har roat sig med att granska ett antal privatiserade Vårdcentraler och har då funnit att dessa privata vårdcentraler sätter många fler diagnoser än vad de offentligt ägda VC gör. Och det låter konstigt, ända tills man ser hur ersättningarna betalas ut till de privata VC. Dom får betalt per diagnos! Nu har tydligen ett antal VC en polisanmälan att vänta för bidragsfusk. Jaha!

Carl Bildt
Vem avlyssnar vem: Calle Stro.. f'låt Bildt har äntligen bestämt sig för att kritisera våra stormakters avlyssning av vänner och ovänner. Enligt Carl Bildt (som alltså är Sveriges utrikesminister) så är det Ryssland som läckt ut det samtal där en amerikansk diplomat säger "Fuck the EU" apropå konflikten om vem som ska bestämma i Ukraina; dvs Ryssland, USA eller EU istället för det ukrainska folket. Och Calle är riktigt upprörd. Det var verkligen humoristiskt att lyssna på en upprörd Calle Stropp. Så upprörd var han inte när det visade sig att USA:s NSA eller britternas GCHQ avlyssnat sina egna vänner. Fast vi fick ju sålt JAS till Brasilien tack vare det... Och kanske skulle Calle fundera över vilka hans egna FRA avlyssnar? Sökande efter information på nätet ledde till en artikel hos den Sverigedemokraterna närstående Fria Tider där kommentarerna ger upphov till många lustiga skratt.

Småföretagens villkor: Ibland blir man förvånad. Enligt Svenska Dagbladet har konsultföretaget Assistera låtit göra en undersökning där småföretagare fått ranka olika politiska partier. Men dom har inte fått se vilket parti det rörde sig om, bara vilka löften som gavs. Och när småföretagarna skulle ranka partierna helt anonymt så hamnade Vänsterpartiet på fjärde plats efter C, M och Kd men före Fp, SD, S och Mp. Så kan det gå!

Inga kommentarer: