lördag 8 februari 2014

Lite blandat

Sveriges nya supervapen: En norrman vid namn Inge Haugen verkar ha uppfunnit det svenska försvarets nya supervapen. Under en surströmmingsfest 1990 stoppade han upp en burk surströmming under torvtaket. Och tydligen var han inte allt för nykter eftersom den nu har dykt upp helt plötsligt efter nästan 25 år. Hur som helst har expertis fått kallas in för desarmering. Något för Svenska Försvarsmakten - Surströmmingsburkar! Fast det går kanske under benämningen kemiska vapen?

Hr Åkesson mindre välkommen: Dom verkar intelligenta uppe i Norrland. SD:s Jimmie Åkesson gästade i dag Jokkmokks marknad, men var inte allt för välkommen där. Allra helst bland landets samer har nog Hr Åkesson planterat sin sista potatis.

Rapport från regeringskansliet: Det är tydligen så att Arbetsförmedlingens avpolletterade Generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist fortfarande har en månadslön på 142.000 kronor och har ett eget arbetsrum kvar på Regeringskansliet. Fast där har hon bara varit en enda gång sedan hon fick sparken för ett halvår sedan. Hon lever istället ett trevligt liv för sina 142.000 medan hon går omkring och känner sig orättvist behandlad. Och det är möjligt, men det är det en hel del som känner sig orättvist behandlad av Arbetsförmedlingen så i så fall jämnar det ut sig...

Om Sossarna och LO: Ofta framförs det hård kritik mot kopplingarna mellan LO och det Socialdemokratiska partiet. Men innan man blir allt för intensiv i sin upprördhet så ska man kanske läsa på sin historia. När det Socialdemokratiska partiet i Sverige bildades 1889 var det främst fackliga organisationer som låg bakom detta sedan dom insett att bara fackligt arbete inte räckte till för att uppnå de förbättringar för sina medlemmar som man eftersträvade. Man insåg att man behövde arbeta politiskt också och skapade alltså ett eget politiskt parti - Socialdemokratiska partiet. Och 1898 skapade det Socialdemokratiska partiet Landsorganisationen LO för att samordna det fackliga arbetet. Kopplingen SAP + LO är alltså historisk, man har bildat varandra.

Inga kommentarer: