måndag 17 februari 2014

Egoismens företrädare

De nya Moderaterna
Sätt åt de egoistiska smitarna: I Dagens Svenska Dagbladet skriver Sanna Ryman i dag om att Integrationsminister Erik Ullenhag rutit till om att: - "Ta ert ansvar" till Sveriges kommuner när det gäller att hjälpa till med att ta emot flyktingar. Och det får mig att tänka på att Regeringen för en tid sedan tillsatte två samordnare som skulle hjälpa till med att övertala våra kommuner att ta emot fler flyktingar. Det är Moderaten Gunnar Hedberg och Socialdemokraten Lars Stjernkvist som fått detta delikata uppdrag. Men det är mycket ojämnt vilka kommuner som ställer upp och vilka kommuner som saknar solidaritet och vägrar göra sin insats. Tidningen Dagens Samhälle har granskat mottagningen i de olika kommunerna. Och det är en mycket avslöjande granskning. Om man tittar på Sveriges 25 största kommuner så kan vi se att av de 10 kommuner som är bäst på att ta emot flyktingar så har 8 Socialdemokratisk ledning och 2 styrs av Högeralliansen. Av de 10 sämsta kommunerna som visar starkast tecken på egoismen så har 9 av de 10 en Moderat kommunstyrelseordförande! Så när Erik Ullenhag ryter till om: - "Ta ert ansvar", så är det till Moderaterna han vänder sig. Men det är en dödfödd uppmaning, Moderater har aldrig visat solidaritet. Det ligger egoism i blodet istället. Fast dessa fakta skriver inte Svenska Dagbladets Sanna Ryman ett knyst om...

Centerpartistisk självkritik: I helgen presenterade ju Svenska Dagbladet sin Sifo-undersökning som gav Centerpartiet rekordlåga 2,8%, dvs Folkölsnivå. Och i dagens Svenska Dagbladet skriver man Dags för självkritik i C efter väljarflykt. Men jag kan i tidningsartikeln inte hitta någon form av tankar på självkritik inom Centern. Det handlar mest om bortförklaringar, förhoppningar och målsättningar. Bye bye Centern!

Dagens beröm: Ibland förvånar man sig själv. Det känns mycket underligt att erkänna det, men jag håller med Jan Björklund. Vad det handlar om? Jo, det handlar om Jan Björklunds syn på Twitter. Han tycker helt enkelt att Twitter är "För enkelriktat" och fortsätter med - "Man kan skicka ut en oneliner naturligtvis, men det blir för mycket enkelriktad kommunikation". Twitter handlar om att skriva en kort mening som är så klatschig som möjligt. Men allt för ofta blir det mest misslyckat eftersom man inte kan utveckla sig eller förklara. Jag skapade själv ett Twitterkonto för snart 2½ år sedan med syfte att kunna twittra via mobilen. Men jag lyckades då inte att få det hela att fungera och gav upp. Det finns ett twitter och en följare. Kanske ska jag försöka på nytt? Nja!

Inga kommentarer: